Здоров'я

В Житомирській області перевіряють на коронавірус чоловіка, який відпочивав в Італії, - голова ОДА

13 March 2020, 14:10

У Бердичеві чоловік приїхав в інфекційне відділення, щоб здати аналізи на коронавірус, бо він декілька тижнів відпочивав в Італії.

Про це 13 березня повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Вранці надійшла інформація з Бердичева, що пацієнт, для запобігання негативних наслідків, повідомив лікарів про свій стан та власноруч, власним автомобілем доїхав до інфекційного відділення. Відомо, що він відпочивав декілька тижнів в Італії. Усі аналізи отримано, найближчим часом повідомимо про їх результати», - написав у Facebook голова ОДА.

Він також розповів про перше засідання оперативного штабу щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу.

«На початку засідання Зіновій Парамонов, директор Житомирського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України, сповістив, що спеціалістами центру проведена дезінфекція первинних вогнищ – це транспорт, яким користувалась хвора, у її будинку та приймальне інфекційне відділення районної лікарні, де вона перебувала. Станом на 11 годину, у пацієнтки спостерігається стан середньої важкості, лікарі роблять все можливе, аби уникнути ускладнень. Сьогодні в Радомишль виїхав головний інфекціоніст та головний пульмонолог Житомирської області, які проводитимуть подальші обстеження. Ми встановили всіх контактних осіб, встановили церкву, в якій була на службі зазначена пані. Наразі встановлюється кількість осіб, які були на службі», - інформує Віталій Бунечко.

За результатами роботи оперативного штабу вирішено:

тимчасово обмежити доступ громадян до державних установ та максимально перевести усі послуги в онлайн;

відкласти проведення міжнародних зустрічей, круглих столів та нарад з великою кількістю осіб;

обмежити відрядження держслужбовців;

зробити звернення громадян виключно через електронну пошту та форму звернення на відповідних сайтах;

рекомендуємо радам усіх рівнів відмовитися від проведення сесій, у разі терміновості – в закритому режимі;

вважаємо за потрібне рекомендувати громадянам відмовитися від закордонних поїздок в країни групи-ризику.

«За рекомендаціями СБУ та Нацполіції оперативний штаб звернеться до усіх аптечних мереж в області з метою збільшення доступності до найнеобхідніших лікарських засобів для громадян та унеможливлення спекуляції із ціною на засоби захисту. Ціна повинна бути адекватною та без будь-якої спекулятивної націнки. Державна прикордонна служба України повідомлятиме про усі повернення мешканців області з країн з високим ступенем захворювання. Щодо приватних роботодавців – радимо максимально перевести працівників на дистанційну форму роботи. Ми звернемося до Укртрансбезпека для того, щоб обмежити окремі транспортні сполучення в країни із групи ризику. Від завтра в громадському транспорті усіх форм власності відбуватиметься проведення дезінфекції», - запевнив голова ОДА.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. На брифінгу 13 березня заступниця голови ОДА поінформувала, що хвора переведена на штучну вентиляцію легень.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня у Житомирі відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ на НС, яка рекомендувала вжити невідкладні заходи щодо протидії розповсюдженню коронавірусу. Після цього на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус Бунечко штаб  
Матеріали по темі