Здоров'я

В Україні зафіксовано два нових випадки інфікування коронавірусом, у Житомирської області готують місце обсервації

19 March 2020, 18:47

Станом на 18:00 год. 19 березня в Україні зафіксовано 18 випадків зараженням коронавірусу.

Про це повідомила Міністерство охорони здоров’я на своїй Facebook-сторінці.

«В Україні зафіксовано 2 нові випадки інфікування коронавірусом. Сьогодні, 19 березня, лабораторно підтверджено 2 (два) нові випадки інфікування COVID-19: один випадок у м. Києві, ще один – у Житомирі. Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування. Наразі в Україні зафіксовано 18 випадків інфікування коронавірусом COVID-19, два з них – летальні», - йдеться у повідомленні.

На брифінгу ввечері 19 березня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко також повідомив про 18 підтверджених випадків та розповів, що буде підготовлений санаторій «Лісова казка» для двотижневої обсервації жителів області, які зараз масово повертаються з-за кордону. Зазначимо, що санаторій належить обласній раді, знаходиться в Коростишеві, біля об’їзної дороги. Крім того, по всій області будуть закриті всі без виключення ринки.

«Прийнято рішення про закриття всіх ринків, павільйонів задля того, щоб не допустити поширення хвороби», - наголосив Бунечко.

Щодо госпіталізованої 19 березня подружньої пари з Брусилова, то начальник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик зазначив, що експрес-тести на коронавірус показали негативний результат.

«Експрес-тест, який проведений у людей, що були госпіталізовані у Коростишівську центральну районну лікарню, від’ємний. Однак, буде проводитися лабораторне дослідження», - сказав Микола Суслик.

Він також розповів про кількість тестів, які вже використані.

«Вже 12 лабораторних тестів використано, два сьогодні в роботі. І якщо буде підозра по Андрушівці, поки вона не підтверджується, то будемо ще використовувати. А взагалі тестів було 60, завтра-післязавтра Міністерство охорони здоров’я планує в кожен регіон ще добавити тестів. Тестів на сьогоднішній день нам достатньо по випадках тих, які у нас є», - повідомив начальник УОЗ.

Нагадаємо, цього 19 березня о 13.00 в ОДА вже провели щоденний брифінг, на якому розповіли, що до лікарні Коростишева госпіталізували подружжя з Брусилова, яке 8 березня контактувало з померлою жінкою з Радомишля, у якої діагностували коронавірус. Крім того, 19 березня у Житомирській області чекали на результати дослідження аналізів чотирьох осіб: двоє були госпіталізовані напередодні до першої житомирської міської лікарні та до лікарні в місті Овруч (з Народичів), ще двоє людей, які нещодавно повернулися з Угорщини, госпіталізували 19 березня до Андрушівської райлікарні.

Цього ж дня на брифінгу мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що житомирян, які повертаються з-за кордону, будуть зустрічати в аеропорту та на залізничному вокзалі у Києві й пропонуватимуть пройти тести на коронавірус. Згодом Сухомлин повідомив про зафіксований в Житомирі перший підтверджений випадок коронавірусу у чоловіка, який нещодавно повернувся з Австрії. Хворий на коронавірус 49-річний житомирянин розповів, як повертався в Україну з Австрії, з ким контактував і в яких нині умовах перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 22:00 год. 18 березня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19: Чернівецька область – 10, один летальний, Житомирська – 1 летальний, Київська – 2, Донецька – 1, м. Київ – 2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус МОЗ ОДА. 
Матеріали по темі