Здоров'я

В Україні діагностували ще три випадки COVID-19, усього – 21 (доповнено)

19 March 2020, 20:32

В Україні підтверджено 21 випадок COVID-19 (станом на 20:00 19 березня).

Про це о 20:10 год. 19 березня повідомив Центр громадського здоров’я України.

«За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано всього 17 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1), Івано-Франківська (1) області та м. Київ (2).

За результатами досліджень регіональних лабораторій виявлено:
Дніпропетровська - 2;
Житомирська - 1;
Також один випадок підтверджено у м. Київ», – йдеться у повідомленні.


Вказується, що вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а і встановлених контактних осіб. Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 700 зразків.

Зазначимо, що за інформацією Міністерства охорони здоров’я, станом на 18:00 год. 19 березня в Україні було зафіксовано 18 випадків зараження коронавірусу.

На брифінгу ввечері 19 березня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко також повідомив про 18 підтверджених випадків та розповів, що буде підготовлений санаторій «Лісова казка» для двотижневої обсервації жителів області, які зараз масово повертаються з-за кордону. Зазначимо, що санаторій належить обласній раді, знаходиться в Коростишеві, біля об’їзної дороги. Крім того, по всій області будуть закриті всі без виключення ринки.

Щодо госпіталізованої 19 березня подружньої пари з Брусилова, то начальник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик зазначив, що експрес-тести на коронавірус показали негативний результат.

Нагадаємо, 19 березня о 13.00 в ОДА вже провели щоденний брифінг, на якому розповіли, що до лікарні Коростишева госпіталізували подружжя з Брусилова, яке 8 березня контактувало з померлою жінкою з Радомишля, у якої діагностували коронавірус. Крім того, 19 березня у Житомирській області чекали на результати дослідження аналізів чотирьох осіб: двоє були госпіталізовані напередодні до першої житомирської міської лікарні та до лікарні в місті Овруч (з Народичів), ще двоє людей, які нещодавно повернулися з Угорщини, госпіталізували 19 березня до Андрушівської райлікарні.

Цього ж дня на брифінгу мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що житомирян, які повертаються з-за кордону, будуть зустрічати в аеропорту та на залізничному вокзалі у Києві й пропонуватимуть пройти тести на коронавірус. Згодом Сухомлин повідомив про зафіксований в Житомирі перший підтверджений випадок коронавірусу у чоловіка, який нещодавно повернувся з Австрії. Хворий на коронавірус 49-річний житомирянин розповів, як повертався в Україну з Австрії, з ким контактував і в яких нині умовах перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні.

Доповнено о 22:30 год. 19 березня

Близько 21:30 год. Міністерство охорони здоров’я повідомило, що зареєстрований випадок в Івано-Франківській області – летальний.

«В Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом COVID-19. МОЗ висловлює співчуття рідним померлої. Пацієнтка поступила в лікарню у важкому стані. Тривалий час вона займалась самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19», – йдеться у повідомленні.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Отже, це третя в Україні смерть від коронавірусної інфекції COVID-19. Раніше померла 71-річна жителька міста Радомишль Житомирської області та 33-річна жінка з Чернівецької області.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 22:00 год. 18 березня 2020 року в Україні було лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19: Чернівецька область – 10, один летальний, Житомирська – 1 летальний, Київська – 2, Донецька – 1, м. Київ – 2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Центр громадського здоров'я  
Матеріали по темі