Здоров'я

В інфекційному відділенні в Житомирі є ще один пацієнт, у якого підозрюють коронавірус, – мер

20 March 2020, 19:20

20 березня у Житомирі з’явилися ще два пацієнти, які, можливо, заражені коронавірусом.

Про це близько 19:00 год. сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, вийшовши у прямий ефір у Facebook.


«Сьогодні у нас ще є два випадки підозри на коронавірус. Це людина, яка приїхала з Німеччини, Франкфурта, 59 років, і молода людина, яка приїхала з Єгипту. Зараз вони знаходяться у нашому інфекційному відділенні. Завтра ми плануємо отримати лабораторні дослідження. Дай Бог, щоб підозра не підтвердилася», – сказав Сергій Сухомлин.

Зазначимо, що про першого пацієнта, про якого іде мова, було відомо ще вдень 20 березня. Про нього під час щоденного брифінгу розповідав начальник управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Микола Суслик. Щоправда, Микола Суслик казав, що пацієнту 69 років.

«По Житомиру – це випадок, коли людина приїхала з Німеччини, де ймовірно були контакти. Людина поважного віку, 69 років. Перший експрес-тест був негативний. Але ми вже знаємо по попередньому випадку, що це не кінцевий діагностичний тест. Тому буде лабораторне дослідження і ми точно будемо знати, чи є коронавірус в організмі, чи немає», – говорив Микола Суслик.

Повне відео з брифінгу в Житомирській ОДА від 20 березня тут.

Нагадаємо, 19 березня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про зафіксований в Житомирі перший підтверджений випадок коронавірусу у чоловіка, який нещодавно повернувся з Австрії. Хворий на коронавірус 49-річний житомирянин розповів, як повертався в Україну з Австрії, з ким контактував і в яких нині умовах перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні. Ввечері 19 березня на брифінгу голова ОДА Віталій Бунечко розповідав, що, за словами чоловіка, він повертався в Україну разом з товаришем та його сином, але повідомити їхні дані інфікований коронавірусом відмовлявся. Згодом мер Сергій Сухомлин заявив, що житомирянин працює в турфірмі, возив закордон групу туристів, але цю інформацію приховав.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 20 березня в Україні зафіксовано 26 лабораторно підтверджених випадків зараження COVID-19: 15 у Чернівецькій області, 2- у Дніпропетровській, 2 – у Київській області, 3- у місті Київ, 2- у Житомирській області, по одному – у Івано-Франківській та Донецькій областях. З них три летальні випадки – у Чернівецькій, Івано-Франківській та Житомирській областях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 мер Сухомлин  
Матеріали по темі