Влада

Голова Житомирської ОДА призначив керівника ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої коронавірусом

24 March 2020, 17:34

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко призначив керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції (COVID-19).

Відповідне розпорядження Бунечко підписав 20 березня.

«Призначити керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції (COVID-19) першого заступника голови обласної державної адміністрації Федоренка В.І.», - йдеться у документі.

Головам райдержадміністрацій, міським головам та головам ОТГ рекомендовано визначити керівників відповідних робіт, затвердити склад штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та поінформувати до 27 березня 2020 року управління з питань цивільного захисту населенні та оборонної роботи ОДА, яке до 1 квітня має передати узагальнену інформацію облдержадміністрації.


Нагадаємо, за рекомендацією президента Володимира Зеленського, Кабінет міністрів розпорядженням від 16 березня 2020 року встановив режим надзвичайної ситуації для територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту Житомирської та Чернівецької областей. На брифінгу 17 березня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що обласна влада направила звернення до РНБО щодо введення надзвичайного стану в області й чекає відповіді. 23 березня нардеп від Житомира Ігор Герасименко розповів, що Верховна рада збирається розглянути питання про запровадження в Україні режиму надзвичайного стану у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 24 березня в Україні підтверджено 84 випадки COVID-19: найбільше у місті Київ – 29 випадків, у Чернівецькі області – 25 випадки та у Київській області – 15 випадків, з них виявлено за останню добу – 10 випадків. У Житомирській області ситуація не змінилася – 2 підтверджені випадки, з них один летальний (у Радомишлі). 24 березня після 12:00 мер Житомира повідомив про ще два підтверджених випадки захворювання в обласному центрі: у двох жінок експрес-тест показав позитивний результат, одна з них пацієнтка лікарні, інша - медсестра. На брифінгу 24 березня 2020 року начальник УОЗ Микола Суслик розповів про перевірку двох підозр на коронавірус: у 22-річного хлопця з Хорошівського району та у 17-рячного студента з Бердичева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус розпорядження Федоренко 
Матеріали по темі