Суспільство

​Пошуковці з Житомирської області знайшли решти чотирьох солдат і один медальйон

30 March 2020, 09:31

В останні вихідні березня пошуковці у Пулинському районі відкопали рештки чотирьох радянських солдатів.

Про це 29 березня повідомило історико-патріотичне об’єднання «Пошук» на своїй сторінці у соцмережі.

«28 березня наша група проводила пошукові роботи в Пулинському районі. Майже одразу вдалося знайти солдата РСЧА в окопі глибиною більше метра. Ґрунт — суцільна глина... При воїні була каска СШ-39 та військове спорядження. Агресивна земля за 79 років зробила кістки дуже крихкими. Також в окопі було знайдено 2 гільзи від пістолета Парабелум, що може свідчити про те, що солдата «добили» на місці... Нажаль воїн залишиться невідомим. Трохи згодом неподалік було знайдено могилу, в якій знаходились залишки 3-х солдатів РСЧА, а точніше від них залишилися лише ноги, одна рука, один цілий череп і декілька фрагментів другого... Густе коріння кущів просто з'їло кістки, які лежали нижче в землі... Також в ямі було знайдено протигаз, дві каски СШ-39, заряди до німецької ракетниці (саме від них така рожева земля), ємність для зубного порошку, ложки, а найголовніше — смертний медальйон! Солдати будуть поховані разом, так як розділити їх залишки було неможливо. Маємо надію встановити ім'я одного з солдатів, який лежав у ямі», - повідомили пошуковці.

Нагадаємо, упродовж 16-17 березня пошуковці розкопали в Пулинському районі братську могилу: знайшли останки 6 солдатів та 4 смертні медальйони.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Семенівки Бердичівського району на присадибних ділянках пошуковці знайшли переорані останки солдатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошуковці солдат рештки останки ІПО "Пошук" медальйон  
Матеріали по темі