Події

​У Житомирській області намагаються загасити пожежу в Поліському заповіднику

28 April 2020, 21:54

По обіді 28 квітня загоряння трав’яного настилу в Олевському районі перекинулось на ліс у Поліському природному заповіднику. Завдяки авіації верхову пожежу вдалося ліквідувати, проте досі продовжують горіти пеньки, підстилка, суха деревина.

Про це близько 20.00 28 квітня повідомила пресслужба управління ДСНС в Житомирській області.

«У другій половині дня близько 15 год. в Олевському районі виникло загорання трав’яного настилу, яке розповсюдилось на лісовий масив Поліського природного заповідника поблизу с. Рудня-Перганська, місцями пожежа переходила у верхову. Організовано комплексне застосування наземних та авіаційних сил. За допомогою авіації ДСНС вдалося ліквідувати верхову пожежу, продовжуються роботи по локалізації горіння лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучено 124 чол. та 26 од. техніки, в тому числі від ДСНС 59 чол. о/с та 14 од. техніки, з них 3 літаки АН-32П», - йдеться в оперативному повідомленні ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2020 року на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах: за наявності поривчастого шквального вітру більше 30 м/с вогонь швидко розповсюдився на великі площі лісів і будинки, зокрема – горіли ліси поблизу сіл в Овруцькому та Олевському районах. Станом на ранок 21 квітня 2020 року в Овруцькому районі Житомирської області продовжували ліквідовувати лісові пожежі. Нелокалізованим лишався один осередок поблизу сіл Жолудівка та Журба. 22 квітня Кабінет міністрів виділив 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області.

Станом на ранок 23 квітня в Овруцькому районі Житомирської області лісові пожежі були локалізовані, але повністю ще не ліквідовані. Вранці 24 квітня пожежники продовжували тушити окремі осередки локалізованих лісових пожеж в Овруцькому та Олевському районах.

Як вогнеборці ліквідовували лісові пожежі на півночі Житомирської області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ліс ДСНС Олевськ Північний заповідник  
Матеріали по темі