Влада

Профспілка ТТУ позивається до мера Житомира щодо звільнення нинішнього керівника підприємства

8 May 2020, 15:00

Профком комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» звернувся до суду з позовом у якому просить зобов’язати мера Сергія Сухомлина розірвати трудовий договір з нинішнім керівником підприємства Андрієм Нечуйвітром.

Корольовський районний суд м.Житомира ухвалою від 23 квітня відкрив провадження у справі за позовом профспілкового комітету.

«21.04.2020 Профспілковий комітет Первинної профспілкової організації Вільної профспілки залізничників України Комунального підприємства "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" міста Житомира звернувся до Корольовського районного суду міста Житомира із позовом до Житомирського міського голови Сухомлина С.І., в якому просив зобов`язати відповідача на вимогу позивача розірвати трудовий договір (контракт) з начальником управління Комунального підприємства "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" Житомирської міської ради Нечуйвітер Андрієм Володимировичем на підставі статті 45 Кодексу Законів про працю України», - йдеться в ухвалі.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначене на 17 червня 2020 року.

Зазначимо, що з 26 лютого 2020 року профспілку працівників ТТУ очолює вже колишній заступник начальника цього підприємства Володимир Малик. Зараз на розгляді в Корольовському районному суді перебувають чотири справи за позовами Малика: до трьох позовів про компенсацію моральної шкоди, яки були на розгляді станом на 21 квітня 2020 року, додалася ще позов до ТТУ щодо скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Крім того на розгляді в Богунському районному суді Житомира перебуває справа, де Володимир Малик є одним з обвинувачуваних і раніше засуджених, звинувачення – привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, Володимир Малик з 17 жовтня 2014 року був прийнятий на роботу заступником начальника ЖТТУ «по впровадженню антикризових заходів». 26 липня 2019 року до адмінприміщення ТТУ викликали поліцію через конфлікт на підприємстві: Євгеній Демчик, перебуваючи на лікарняному, призначив в.о. начальника свого заступника Володимира Малика і той відмовлявся передати печатку та Статут підприємства іншому заступнику начальника – Максиму Манухіну, якого мер своїм розпорядженням призначив в.о. керівника ТТУ на час відсторонення Демчика.

Як повідомляв Житомир.info, Андрій Нечуйвітер працював начальником трамвайно-тролейбусного управління з 7 липня 2016 року по 6 липня 2018 року (звільнився за власним бажанням). З 10 вересня 2018 року Житомирським ТТУ керував Євгеній Демчик, який після отримання двох доган з 23 серпня 2019 року був звільнений з посади начальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» й зараз судиться за поновлення на посаді. З 12 листопада 2019 року Андрій Нечуйвітер повернувся на посаду керівника ЖТТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ суд Сухомлин Малик профком Нечуйвітер  
Матеріали по темі