Місто

У 10 працівників житомирських садочків експрес-тест на коронавірус показав позитивний результат

26 May 2020, 16:06

З 27 травня у Житомирі після карантинної перерви мають запрацювати дитячі садочки. Напередодні працівників ДНЗ перевіряють на наявність в організмі вірусу COVID-19. У десятьох осіб тест показав позитивний результат.

Про це 26 травня під час позачергового засідання виконкому Житомирської міської ради повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

«Хочу подякувати нашим сімейним лікарям, для них це додаткове велике навантаження. Вчора-сьогодні вони роблять тестування деяких категорій працівників дитячих садочків, щоб зменшити ризик захворювання (на коронавірус), і в нас 10 тестів показали позитивний результат. Це ще не діагноз. Попереду ще будуть ПЛР-тести і дослідження, але тих десятьох ми вимушені все ж відсторонити поки що від роботи у дитячих садочках», – поінформував мер.

Міський голова також повідав, що батьки, які висловили потребу у відновленні роботи дитячих садочків, повідомили про намір водити до дошкільних навчальних закладів загалом понад 5600 дітей.

«За інформацією, яку ми отримали від батьків, і на сайті, і завдяки роботі департаменту освіти, батьки виявили бажання водити до садочків 5 611 дітей. Це максимальна кількість дітей, які зможуть ходити. Але ми розуміємо, що по факту буде трохи менше. Але це дає нам змогу у повному обсязі відкрити роботу усіх дитячих садочків», – зауважив Сергій Сухомлин.

Він також нагадав, що батькам вхід до приміщень дитячих садочків буде заборонений – малюків надворі зустрічатимуть вихователі.

Як житомирські садочки готуються приймати дітей, дивіться у сюжеті від 25 травня 2020 року

Нагадаємо, 22 травня виконком дозволив роботу дитячих садочків з 27 травня.

Як повідомляв Житомир.info, з 21 травня 2020 року в Житомирі активно готувалися до відкриття дитячих садочків: вихователі обдзвонювали батьків, а в міськраді оприлюднили форму реєстрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 садочок ДНЗ  
Матеріали по темі