Місто

Чи збираються житомиряни вести дітей до садочків та чи вважають це безпечним під час карантину. Опитування

27 May 2020, 18:25

З 27 травня житомирські дитсадки розпочали прийом дітей. Цього ж дня журналісти Житомир.info запитали у батьків, чи вважають вони безпечним відновлення роботи освітніх закладів для дошкільнят під час карантину та чи планують водити своїх чадо у садок найближчим часом.

«Ми вже в молодшу групу ходимо. Нас запрошували, але ми сказали, що у нас є з ким побути вдома і ми будемо вдома. Я думаю, що зараз небезпечно (ходити в садок). Думаю, що загрозою може бути контакт лише з хворими людьми, а так все буде нормально», – відповідає Ірина.

«Поки вдома, адже є можливість. Трохи є побоювання, не знаю, карантин є карантин. Казали (інші батьки), що іграшок нема, гуляють постійно на вулиці. Хочуть ходити багато, адже батькам же треба працювати», – говорить Наталія.

«Наш садочок зараз відкривається, з понеділка. Ми вирішили віддавати, тому що мама й тато після карантину буде працювати. У нашому садочку нам сказали мати з собою вологі серветки, ми віддаємо дітей на вході, тобто батьки не заходять в садочок і забираємо так само. Кажуть, що більше будуть обробляти приміщення, провітрювати і гуляти на свіжому повітрі, незважаючи на погоду. Нам зробили у 37 садочку спеціальне накриття для дітей від дощу», – ділиться Яна.

«Я б не радив деякий час (ходити у садок), хоча б місяць, щоб адаптуватися після карантину, щоб дитина трохи адаптувалася. Буду вести свою дитину через місяць», – каже Кирило.

«Ні, ми не здавали б дітей. Але за можливості можна, щоб відриті були садки, адже є батьки, які працюють і немає на кого залишити дитину. Проте, щоб там не було багато діток», – розповідає Антоніна.

«Будь-яка хвороба небезпечна, не тільки коронавірус, тому я вважаю, що нам потрібно поки вберегтися», – зауважує Анна.

Нагадаємо, 22 травня виконком дозволив роботу дитячих садочків з 27 травня.

26 травня на позачерговому засіданні виконком затвердив регламент, за яким працюватимуть дитячі садочки в умовах адаптивного карантину.

Як житомирські садочки готуються приймати дітей, дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 26 травня 2020 року міський голова Сергій Сухомлин поінформував, що у 10 працівників житомирських садочків експрес-тест на коронавірус показав позитивний результат.Як повідомляв Житомир.info,

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус карантин дитсадок садочок ДНЗ  
Матеріали по темі