Місто

Підозра на коронавірус підтвердилася в одного з 10 працівників житомирських дитячих садочків

1 June 2020, 11:12

26 травня, напередодні відкриття дитячих садочків у Житомирі, міський голова Сергій Сухомлин інформував, що у 10 працівників ДНЗ проведений експрес-тест на COVID-19 показав позитивний результат.

В одного з працівників діагноз підтвердився: ПЛР-діангостика показала наявність вірусу в організмі.

Про це 1 червня Житомир.info повідомила заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

«Були зроблені швидкі експрес-тести, потім було проведено ПЛР-дослідження. На сьогоднішній момент виявлена одна особа ПЛР-позитивна, знаходиться на лікарняному. Перебіг захворювання у неї безсимптомний. Вона ні з ким з колег не спілкувалася і не була допущена до роботи», – запевнила Марія Місюрова.

Вона також зазначила, що вихователів дитячих садочків нині не тестують на коронавірус, однак проводиться температурний скринінг.

«Тестування вихователів не проводиться, тільки температурний скринінг і медичне обстеження медичних працівників – щоб не було ознак захворювання. Всі знаходяться у масках, засобах захисту, використовують засоби дезінфекції», – наголосила заступниця мера.

Питання щодо обстеження на COVID-19 працівників дошкільних навчальних закладів, які розпочали роботу не лише в Житомирі, а й у районах області, обговорювали 1 червня під час онлайн-брифінгу в ОДА. Начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що працівників садочків тестують швидким методом, тих, хто має негативний результат, допускають до роботи.

«Дійсно, працівники дитячих садочків перевіряються для того, щоб допустити їх до роботи. На імуноферментному методі обстеження було кілька слабопозитивних проб, вони перепровіряються ПЛР-діагностикою, і тільки в разі від’ємного результату будуть люди допущені до роботи», – сказав Микола Суслик.

Як житомирські садочки готувалися приймати дітей, дивіться у сюжеті від 25 травня 2020 року

Нагадаємо, 22 травня виконком дозволив роботу дитячих садочків з 27 травня.

Як повідомляв Житомир.info, з 21 травня 2020 року в Житомирі активно готувалися до відкриття дитячих садочків: вихователі обдзвонювали батьків, а в міськраді оприлюднили форму реєстрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ДНЗ садочок  
Матеріали по темі