Місто

Житомирський дитсадочок №32 отримає інший номер, бо він дублює назву ДНЗ на Богунії, який відкриється після кількох років реконструкції

10 June 2020, 12:41

У Житомирі мають намір створити заклад дошкільної освіти №1 шляхом виділу з ДНЗ № 32.

Відповідний проєкт рішення сесії Житомирської міської ради 5 червня був опублікований на сайті мерії.

«Створити Житомирський заклад дошкільної освіти № 1 Житомирської міської ради шляхом виділу з Житомирського дошкільного навчального закладу № 32 (код ЄДРПОУ 22061462). Визначити місцезнаходження Житомирського закладу дошкільної освіти № 1 Житомирської міської ради за адресою: 10004, місто Житомир, вулиця Гетьмана Самойловича, 16. Визначити місцезнаходження Житомирського дошкільного навчального закладу № 32 за адресою: 10004, місто Житомир, вулиця Євгена Коновальця, 10», – йдеться у проєкті рішення.

Також має бути створена комісія з виділу Житомирського закладу дошкільної освіти № 1.

«Комісії з виділу забезпечити розподіл майна, матеріальних активів наступним чином.
Будівлі та споруди, комунікації, земельну ділянку, все рухоме майно, що знаходиться за адресою: 10004, місто Житомир, вулиця Гетьмана Самойловича, 16, а також грошові активи Житомирського дошкільного 2 навчального закладу № 32 передати новоствореному Житомирському закладу дошкільної освіти № 1 Житомирської міської ради.
Будівлі та споруди, комунікації, а також земельну ділянку, все рухоме майно, що знаходиться за адресою: 10004, місто Житомир, вулиця Євгена Коновальця, 10 та залишок коштів, передбачених на оплату праці сторожів на 2020 рік, що здійснюють охорону об’єкта розміщеного на вулиці Євгена Коновальця, 10, залишити на балансі Житомирського дошкільного навчального закладу № 32», – зазначено у проєкті рішення.

Планується затвердити статут Житомирського закладу дошкільної освіти № 1 та провести його державну реєстрацію, а також забезпечити упорядкування написів у печатці, штампі та вивісці новоствореного закладу дошкільної освіти.

Працівників ДНЗ № 32 переведуть у Житомирський заклад дошкільної освіти № 1 відповідно до чинного трудового законодавства.

Заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова у коментарі Житомир.info пояснила, що проєкт рішення пов'язаний з майбутнім відкриттям дитячого садочка №32 (вулиця Євгена Коновальця, 10; раніше – Якубовського), який довгий час стояв занедбаним. Оскільки у Житомирі вже є діючий садочок №32, виникла потреба в ухваленні рішення, описаного у проєкті. Нинішній ДНЗ №32 отримає інший номер – №1. А заклад на вулиці Коновальця залишиться під №32.

«Зараз у нас будується новий садочок на вулиці Якубовського (Коновальця) у районі Богунії. Раніше він був зруйнований, довго тривала реконструкція, практично 5 років, і в цьому році ми ще отримали кошти, плюс державні кошти, тому маємо надію цю реконструкцію завершити. Але зараз у нас така колізія: у нас два садочки №32. І для того, щоб дати юридичну назву, ми цей садочок називаємо №32, він залишається під цим номером, а той, який зараз №32, буде №1», – пояснила Марія Місюрова.

У мерії сподіваються, що повністю відновити садочок вдасться до осені 2020 року. Він надаватиме інклюзивну дошкільну освіти.

«Цей садочок буде інклюзивного напряму. Проводитиметься набір дітей, коли завершиться ремонт. Маємо надію на те, що це буде у серпні-вересні. Це була довготривала реконструкція, але сподіваємось, що ми її невдовзі завершимо, і вже діти підуть у садочок», – зазначила Марія Місюрова.

Нагадаємо, будівля ДНЗ №32 по вул. Коновальця у Житомирі була збудована більш як 40 років тому. Типовий проект садочка не передбачав окремих спалень, тому його так і не ввели в експлуатацію. Проект добудови та реконструкції цього навчального закладу був включений до плану заходів з реалізації стратегії регіонального розвитку. Ним передбачалося виконання повного комплексу робіт для відновлення повноцінної роботи дошкільного закладу, в тому числі - придбання меблів та обладнання. Передбачалося, що в дитсадку виховуватиметься 100 дітей і будуть працевлаштовані 40 працівників освіти.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2013 року тодішній мер Житомира Володимир Дебой розповідав, що за кошти міста виготовлена проєктно-кошторисна документація по відновленню дитсадка №32, вартість його реконструкції тоді оцінювали в 12 млн 700 тис. грн. Перший тендер на реконструкцію дитсадка, в якому перемогла фірма «Комунальник», провели ще за часи мера Дебоя.

У січні 2014 року управління капітального будівництва Житомирської міськради провело тендер на закупівлю робіт з реконструкції приміщень дитсадка №32, що на вулиці Коновальця (раніше - Якубовського) переможцем якого стала приватна ремонтно-будівельна фірма «Комунальник». У листопаді 2015 року голова Житомирської ОДА Сергій Машковський відвідав дитсадок №32 у Житомирі, де за 11,4 млн грн державних коштів та 1,2 млн грн коштів місцевого бюджету розпочалася реконструкція будівлі. 20 листопада через затягування ремонтних робіт губернатор пригрозив замінити підрядника і дав виконавцю робіт 2 тижні, щоб наздогнати терміни.

У березні 2015 року тодішній заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов підтвердив інформацію про те, до міської ради зверталися різні благодійні організації, аби мали намір вкласти кошти у садочок № 32, відреставрувати відкрити його зі збереженням профілю.

У грудні 2019 року на ProZorro з’явилося повідомлення, відповідно до якого управління капітального будівництва Житомирської міської ради мало заплатити ще 15 млн 986 тис. 465 грн ПРБВ «Комунальник» за реконструкцію приміщень дошкільного навчального закладу №32 по вулиці Коновальця,10 в місті Житомирі (коригування).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДНЗ садочок ДНЗ №32  
Матеріали по темі