Політика

Мер Житомира у столиці презентував нову партію, з якою піде на місцеві вибори

19 June 2020, 15:55

У Києві 19 червня відбувся брифінг засновників нової політичної сили «ПроПозиція». У заході взяли участь міський голова Дніпра Борис Філатов, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, міський голова Чернівців Олексій Каспрук, міський голова Житомира Сергій Сухомлин, міський голова Кропивницького Андрій Райкович і міський голова міста Каховка Херсонської області Андрій Дяченко.

Про це пресслужба новоствореної партії повідомляє на своїй Facebook-сторінці.

«Мета новоствореної політичної сили – побудова в країні ефективної системи місцевого самоврядування як важливої складової держави. «ПроПозиція» – це консолідація людей справи, які хочуть об’єднати країну на основі щоденної професійної роботи і конструктивної позиції. Засновники партії презентують її концепцію, головні цілі та завдання», - йдеться у повідомленні.

Також пресслужба цитує виступ мера Житомира Сергія Сухомлина про те, що У суспільстві є запит на професіоналізм.

«2019 рік показав вакуум на нові обличчя, люди обрали зовсім нових. Однак тільки «новий» не означає, що людина може бути в політиці, керувати державою, створювати. Потрібен інший критерій – професійність. Ми сподіваємось, що термін «ПроПозиція» увійде в політичний лексикон нашої країни. Якщо опозиція – це «проти», то пропозиція – це «за». «Про» означає професійний, «про» означає надійний. І ми саме таку надійність політичної сили пропонуємо громадянам. І хочемо, щоб люди, які мають гарну історію успіху, люди, які беруть на себе відповідальність, входили до складу нашої партії, щоб разом будувати успішну країну, – сказав під час презентації нової політичної партії мер Житомира.

Нагадаємо, 17 червня з’явилася інформація, що мери мають намір презентувати 19 червня нову партію «Пропозиція», у складі організаторів проєкту: Борис Філатов (мер Дніпра), Олександр Сєнкевич (мер Миколаєва), Олексій Каспрук (мер Чернівців) та Сергій Сухомлин (мер Житомира).

Для реалізації політичного проєкту мерів була використана партія «Нова Європейська Україна», яка перереєстрована в Дніпрі і перейменована в «Пропозицію»: перейменування та перереєстрація партії відбулося 2 квітня 2020 року, цього ж дня змінився керівник і зараз партію очолює Пильченко Андрій Олегович – директор департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради.

Крім того, нещодавно було зареєстровано сім обласних організацій політичної партії «Пропозиції», всі їх, в тому числі й Житомирську, очолює Корабльова Тетяна Олександрівна, яка до березня 2018 року керувала комунальним підприємством Дніпровської міської ради. У Житомирі нова «парія мерів» зареєстрована 29 травня 2020 року за адресою: вул. Степана Бандери, 7.

Як повідомляв Житомир.info, в інтерв’ю в січні 2020 року мер Житомира Сергій Сухомлин на питання щодо партії, від якої він можливо буде балотуватися в мери на другий термін, відповів «ми працюємо над цим» та не заперечив можливості створення нової партійної структури.

На минулих місцевих виборах у другому турі 15 листопада 2015 року за кандидата в мери від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Сергія Сухомлина проголосували майже 32 тис. житомирян (майже 55% від тих, хто прийшов на виборчі дільниці).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: партія Сухомлин вибори "Пропозиція" 
Матеріали по темі