Влада

Житомирські депутати відправили на доопрацювання два проєкти рішення щодо результатів громадських слухань

22 June 2020, 16:58

Депутати відправили на доопрацювання проєкти рішень про розгляд пропозицій, викладених у протоколі громадських слухань щодо будівництва на вул.Героїв Крут, 51 та проспект Незалежності, 29.

Таке рішення ухвалили на другому пленарному засіданні сесії міської ради 22 червня.

На розгляд депутатів пропонувалися проєкти рішень на основі протоколів громадських слухань: від 20.02.2020 щодо забудови земельної ділянки за адресою вул. Героїв Крут, 51, де мешканці виступили проти; від 26.12.2019 проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29, зокрема – звернення до суду, вилучення земельної ділянки та притягнення до відповідальності посадовців міськради.

Депутатки Наталія Леонченко та Любов Цимбалюк зауважували, що проєкт рішення їм не зрозумілий чи вони не можуть визначитися, як голосувати, щоб підтримати мешканців.

«Є пропозиція відправити обидва проєкти рішення на доопрацювання і дати нам проєкт рішення, який буде містити обґрунтування позиції виконавчих органів влади», - наголосила Наталія Леонченко.

Депутати більшістю голосів підтримали пропозицію зняти обидва проєкти рішень, які стосуються результатів громадських слухань, на довивчення.

«До понеділка (29 червня) по обох громадських слуханнях по кожному пункту підготуйте юридичну оцінку, правові наслідки та матеріальні наслідки за ці рішення, якщо вони будуть неправомірні», - доручив юридичному департаменту мер Сергій Сухомлин.

Скріншот з сайту міської ради

Нагадаємо, на першому пленарному засіданні черговій сесії Житомирської міської ради 18 червня депутати не змогли розглянути всі питання порядку денного й після 60-го питання мер оголосив «перерву до понеділка».

Як повідомляв Житомир.info, ТОВ «Юпіджи» будує торговельно-автозаправний комплекс у Житомирі на проспекті Незалежності, 29. Проти будівництва виступають мешканці прилеглих будинків, які вже кілька разів перекривали дороги та вимагали скасувати будівництво рішенням сесії міської ради. На сесії міської ради 31 жовтня 2019 року депутати скасували містобудівні умови для АЗС на проспекті Незалежності та запропонували ТОВ іншу ділянку в Житомирі, але забудовник проігнорував цю пропозицію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія громадські слухання  
Матеріали по темі