Місто

​Противники будівництва автозаправки на проспекті Незалежності в Житомирі знову перекрили дорогу

22 October 2019, 17:21

22 жовтня, рівно через місяць після попереднього перекриття, кілька десятків людей вийшли на житомирський проспект Незалежності. Вони ходять по пішохідному переходу з плакатами та дитячими візками, виступаючи проти будівництва автозаправки на просп. Незалежності, 29.

Співробітники патрульної поліції регулюють рух транспорту. На дорозі тягнучки.

Вимога у протестувальників одна: не будувати заправку. Ні на які компроміси вони не хочуть іти. У патрульній поліції повідомили, що люди мають намір перекривати дорогу до 6-ї ранку. За іншими даними, дорога буде перекрита до 20-ї години цього вечора.

Патрульна поліція Житомирської області в соцмережі рекомендує заздалегідь спланувати маршрут, щоб не потрапити у затор.

«З метою уникнення заторів рекомендуємо заздалегідь спланувати маршрут (...). Патрульні поліцейські забезпечуватимуть регулювання перехрестя вулиці Перемоги, Вільський Шлях та проспекту Миру, а також перехрестя вулиці Покровська та проспекту Незалежності. Забезпечується охорона громадського порядку під час акції», - інформує патрульна поліція.


Нагадаємо, 22 вересня 2019 року кілька десятків людей, протестуючи проти будівництва АЗС, перекрили дорогу по вулиці Покровській, поряд перехрестя з проспектом Незалежності. 26 вересня мер Житомира створив робочу групу, яка має розглянути колективне звернення від 28 серпня 2019 року щодо ситуації на проспекті Незалежності. 3 жовтня 2019 противники АЗС, дехто — в медичних масках та протигазах, влаштували акцію біля приміщення Житомирської міської ради. Того ж дня мер Сергій Сухомлин пообіцяв тристоронню зустріч щодо будівництва автозаправки на проспекті Незалежності, 29.

Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня 2017 року близько сотні людей на знак протесту проти будівництва АЗС перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами.

Законність будівництва АЗС по проспекту Незалежності у Житомирі мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу по цьому будівництву, проте уже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

У вересні 2019 року мережа АЗС upg повідомила про початок будівництва нового автозаправного комплексу в Житомирі за адресою: проспект Незалежності, 29. Відкриття нового АЗК заплановане на початок 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перекриття АЗС просп. Незалежності перекриття  
Матеріали по темі