Місто

Житомирянка ініціювала проведення громадських слухань щодо АЗС на проспекті Незалежності, мер підписав розпорядження

13 December 2019, 15:56

26 грудня у Богунській районній раді міста Житомира мають відбутися громадські слухання стосовно будівництва автозаправної станції на проспекті Незалежності, 29 у Житомирі.

Розпорядження «Про проведення громадських слухань» Житомирський міський голова підписав 13 грудня.

«Департаменту містобудування та земельних відносин та юридичному департаменту Житомирської міської ради організувати і провести 26 грудня 2019 року о 18.00 год. в Богунській районній раді м. Житомира за адресою: м. Житомир, вулиця Перемоги, 55, з ініціативи Павловської Н.Г., громадські слухання у місті, у мікрорайоні та будинках, які знаходяться по сусідству та/або поблизу будівництва/розташування об’єкта підвищеної небезпеки – АЗС/АЗК на земельній ділянці (…), яка знаходиться за адресою: м. Житомир, проспект Незалежності, 29. Винести на розгляд громадських слухань питання забудови земельної ділянки (…)», – йдеться у документі.

Мер також розпорядився утворити організаційний комітет з підготовки громадських слухань, який очолить ініціаторка їх проведення Наталя Павловська.

Зазначимо, що Наталя Павловська, яка висловлює активну позицію проти будівництва заправки на проспекті Незалежності, виступила і під час позачергової сесії Житомирської міської ради 13 грудня.

Нагадаємо, 6 грудня 2019 року противники будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 вкотре прийшли на сесію Житомирської міської ради. Люди просили, аби депутати звернулись до Міністерства внутрішніх справ України щодо перевірки ліцензії охоронної фірми та Держпродспоживслужби, аби перевірити санітарні зони навколо будівництва АЗС. Коли депутати не проголосували за мораторій на будівництво заправки, з зали почали лунати вигуки «Ганьба!» та погрози: «З тієї заправки приїде бензовоз і вас спалить і підірве, тому що ви довели людей. Ви всі згорите, ті, хто голосує за заправку. Ми знаємо, де ви живете».

Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня 2017 року близько сотні людей на знак протесту проти будівництва перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами. Законність будівництва заправки мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу щодо цього будівництва, проте вже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

22 жовтня 2019 року, рівно через місяць після попереднього перекриття, кілька десятків людей вийшли на проспект Незалежності. Вони ходили по пішохідному переходу з плакатами та дитячими візками, виступаючи проти будівництва заправки.

28 жовтня 2019 противники будівництва АЗС прийшли до начальника управління ДАБІ Житомирської області Сергія Сербіна. Людям дали відповідь на усний запит щодо екологічності будівництва АЗС.

31 жовтня на сесію прийшла «армія» протестувальників, частина яких обурювалася майбутнім будівництвом паркінгу на Житньому ринку, яке начебто збираються розпочати. Тож депутати скасували містобудівні умови для АЗС на проспекті Незалежності та пропонують ТОВ іншу ділянку в Житомирі.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС заправка проспект Незалежності розпорядження  
Матеріали по темі