Місто

​У центрі Житомира почали демонтувати аварійну будівлю колишньої вечірньої школи

25 August 2020, 18:54

У Житомирі на вулиці І. Кочерги, 11 розпочали демонтажні роботи вечірньої школи. Будівельники почали знімати покриття на даху та виносити старі меблі: парти, шафи та стільчики. У будівлі залишилися старі шкільні плакати, методички, фотоальбоми, датовані 60-70-ми роками, а також лабораторний посуд - мензурки, пробірки - усе це піде в смітник.

Перед початком виконання робіт на другому поверсі обвалилася перегородка та кілька днів тому почала руйнуватися і центральна стіна на першому поверсі, - зазначає виконавець робіт.

Огорожу навколо будівлі встановили лише частково, адже підрядник чекає погодження від поліції.


«Минулого тижня було підписано договір з ФОП Козлюк - місцевий підприємець, який виграв тендер за 690 тис. Було виділено 825 тис. на даний вид робіт. Роботи розпочалися, зараз він (ред. підрядник) проводить демонтажні роботи з внутрішньої сторони вечірньої школи. Вже огороджено будівельний майданчик захисним забором і очікуємо дозвіл від поліції на встановлення огорожі по тротуару. Поступово йде демонтаж вікон, дверей. Починається з покрівлі, потім коли всі ці конструкції будуть видалені, тоді вже буде працювати техніка - екскаватори, які будуть демонтувати. Більше робота буде відбуватися ручним способом, тому що центр міста, для безпеки. Масштабніше екскаваторами будуть валити цегляну стіну, після того, як отримають дозвіл від поліції», - розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Завершити демонтаж будівлі вечірньої школи повинні до 27 вересня.

Нагадаємо, житомирський підприємець виграв тендер на демонтаж будівлі вечірньої школи, яку мають знести до кінця вересня.

Зазначимо, що це була вже третя спроба управління капітального будівництва знайти підрядника для демонтажу аварійної будівлі в центрі Житомира. Попередні два тендери не відбулися: перший – бо не було достатньо учасників, у наступному тендері усі пропозиції відхилили.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 27 лютого 2019 року депутати не підтримали проєкт рішення про знесення будівлі вечірньої школи, тоді озвучували вартість демонтажу - 700-800 тис. грн. Відеосюжет з засідання сесії, на якому обговорювали дане питання, тут.

23 квітня 2019 року депутати Житомирської міської ради таки дозволили списати та демонтувати аварійну будівлю вечірньої школи в центрі Житомира. Відповідне рішення Житомирської міської №1412 від 23.04.2019 опубліковане на сайті мерії.

15 листопада 2019 у Житомирі оголосили перший тендер на демонтаж будівлі вечірньої школи за 800 тис. грн, хоча розуміли, що можуть заплатити за цю роботу лише виділені 400 тис.грн. Відеосюжет про можливість знести аварійну будівлю до Нового року з коментарем начальника управління капітального будівництва В’ячеслава Глазунова, тут.

2 грудня 2019 тендер був визнаний таким, що не відбувся, бо на участь у торгах надійшло менше двох пропозицій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вечірня школа демонтаж УКБ Глазунов  
Матеріали по темі