Влада

У Житомирській області поліцейські приступили до охорони приміщень ДВК

24 October 2020, 14:26

Поліцейські Житомирської області охороняють виборчу документацію та виконують інші функції, пов’язані із забезпеченням законності виборчого процесу. Станом на 12:00 год. 24 жовтня правоохоронці взяли під охорону 1371 приміщення ДВК.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Нині триває процес отримання виборчих бюлетенів та документації у Житомирському районі, на Малинщині та у Радомишльському районі. Поліцейські супроводжують членів дільничних виборчих комісій під час транспортування документації та приступають до охорони приміщень», – йдеться у повідомленні.

У поліції нагадують, що сьогодні – «день тиші». Відповідно до чинного законодавства передвиборча агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Наразі до поліції надійшло кілька повідомлень щодо можливих порушень, пов’язаних з продовженням ведення агітації.

Зазначимо, що 22 жовтня під час спільної пресконференції представників громадської мережі ОПОРА і ГУНП йшлося про те, що у день виборів на дільницях забезпечувати порядок будуть 4 тисячі 500 правоохоронців, а від мережі ОПОРА працюватиме близько 100 спостерігачів.

Нагадаємо, станом на 24 жовтня з початку виборчої кампанії до поліції Житомирської області надійшло 90 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства, в ЄРДР внесли відомості щодо 19 кримінальних проваджень.

Як повідомляв Житомир.info, Центральна виборча комісія на 25 жовтня 2020 року призначила перші вибори в 66 територіальних громадах Житомирської області, в тому числі – мера Житомира. 10 серпня у Житомирській області ЦВК утворила 17 виборчих комісій: обласну, районні та міські.14 серпня ЦВК призначила перші вибори депутатів районних рад, у Житомирській області обиратимуть до чотирьох райрад. В Житомирській міській ОТГ на місцевих виборах 2020 року буде 6 виборчих округів замість 42, для виборів депутатів обласної ради утворили 8 округів замість 64.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори політика поліція ГУНП  
Матеріали по темі