Фоторепортаж

Вивіски під целофаном та написи «Оренда»: чи змінився за пів року вигляд колишніх закладів держлотерей у Житомирі. Фоторепортаж

28 October 2020, 13:42

У грудні 2020 року практично в один день у Житомирі зачинилися всі заклади, які працювали як оператори державних лотерей. Упродовж кількох днів вивіски з таких закладів познімали або ж приховали їх під целофаном, вітрини також завішали плівкою.

Відтоді минуло 10 місяців. Власники багатьох приміщень і досі не знайшли альтернативи: заклади стоять зачиненими, багато з них – з написами «Оренда». Подекуди вивіски і сьогодні загорнені у плівку, на інших доволі добре прочитуються колишні назви, хоч написи давно зняли.

У деяких приміщеннях у центрі міста відкривали торговельні заклади, але, пропрацювавши зовсім недовго, вони знову закрилися, а на дверях та вікнах відновився напис «Оренда».

Подібний вигляд колишні заклади держлотерей мали і в березні 2020 року (дивіться у фоторепортажі).

Зазначимо, що поліція продовжує виявляти незаконні гральні заклади у Житомирі та області. Так, 1 жовтня з грального закладу на вулиці Київській в обласному центрі вчетверте вилучили техніку, гроші і чорнову документацію. Також на початку жовтня поліція втретє за останній місяць навідалась з обшуком до грального закладу на проспекті Миру і застала там клієнтів.

У селищах області «ділки» всіляко намагаються замаскувати приміщення, де ведуть гральний бізнес: так, скажімо, 20 липня в смт Білокоровичі Олевського району поліцейські припинили незаконне функціонування ігрового закладу, що розмістився у підвальному приміщенні, вхід до якого нагадував комору. 18 серпня в селищі Іршанськ Хорошівського району поліцейські виявили гральний заклад, що функціонував під виглядом кав’ярні.

Нагадаємо, 14 липня 2020 Верховна рада легалізувала гральний бізнес, за цей закон проголосували п’ять з шести мажоритарників від Житомирської області.

21 липня на сесії Житомирської міської ради депутати направили звернення до Верховної ради, в якому просили не вводити в дію закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», підтримати постанову про його відміну, натомість пропонували розробити законопроєкт, який надавав би право місцевим громадам самостійно визначатися, чи потрібні гральні заклади в містах та селах.

19 серпня на сайті Житомирської міської ради опублікували проєкт рішення сесії «Про звернення депутатів Житомирської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та міських рад щодо функціонування грального бізнесу». У зверненні – прохання скасувати закон і заборонити гральний бізнес в Україні.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 20 грудня 2019 прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення Нацполіції почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а ДФС має організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей». Під час селекторної наради вранці 20 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив свою вимогу до Нацполіції: до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів.

20 грудня 2019 правоохоронці перевіряли роботу «лотерей» в центрі Житомира, на вулиці Театральній. Загалом за кілька годин 20 грудня у Житомирській області прикрили 7 «лотерей», а інші просто зачинилися самі. Наступного дня поліція в Житомирі прозвітувала про облави на «лотереї».

23 грудня 2019 року Житомир.info запитав у житомирян, чи вірять вони, що Уряду вдасться повністю припинити роботу гральних закладів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лотерея гральний заклад  
Матеріали по темі