Події

За вихідні у Житомирській області поліцейські склали 90 постанов на людей без масок і 141 протокол на порушників карантину

23 November 2020, 10:27

Протягом вихідних 21-22 листопада на території Житомирської області рейдові групи оформили 141 адміністративний матеріал на порушників карантинних обмежень та припинили роботу 12 закладів.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Відтак упродовж вихідних на території області працювали спеціально створені рейдові групи, до складу який ввійшли поліцейські та представники Держпродспоживслужби, муніципальної інспекції, юридичної підтримки органів місцевого самоврядування та інші. Їх завдання, у першу чергу, – ведення роз’яснювальної роботи з громадянами щодо необхідності дотримання тимчасово встановлених правил задля збереження життя та здоров’я. У результаті було виявлено та припинено 141 адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 (Порушення правил карантину щодо людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема,під час роботи рейдових груп, серед іншого, виявлено та припинено функціонування 12 закладів, у тому числі торгівельних і громадського харчування.

Так, 21 листопада поліцейські зафіксували наявність відвідувачів у двох кафе обласного центру. Упродовж двох вихідних днів рейдувальники припинили роботу 10 магазинів промислових товарів у різних районах області. У кожному з випадків були оформлені адмінпротоколи, що передані на розгляд до судів», – йдеться у повідомленні.

Упродовж вихідних поліцейські проводили роз’яснювальну роботу щодо необхідності обов’язкового використання засобів індивідуального захисту (масок) у публічних місцях. Загалом же винесено 90 постанов за ігнорування вказаних вимог закону.

З початку карантину поліцейські Житомирщини припинили понад 2 тисячі правопорушень, пов’язаних із недотриманням визначених законодавством обмежень.

Нагадаємо, в Україні з 21 листопада почали штрафувати громадян за відсутність маски у транспорті чи громадських спорудах.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 14-15 листопада під час «карантину вихідного дня» поліція Житомирської області склала понад 100 протоколів і прикрила майже 30 закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маски карантин штраф поліція карантин вихідного дня  
Матеріали по темі