Фоторепортаж

Перша сесія Житомирської райради та обрання головою ради Олександра Блощинського. Фоторепортаж

1 December 2020, 15:49

Перша сесія Житомирської районної ради восьмого скликання почала свою роботу о 10-й ранку 1 грудня.

На установче засідання прийшли всі 54 новообрані депутати. У порядку денному було 14 питань, в тому числі – обрання голови районної ради. Претендентів було двоє – голова Черняхівської РДА Олександр Дубенцов від партії «Слуга народу» та колишній голова Богунської районної ради Олександр Блощинський від партії «Пропозиції».

Після промов кандидатів відбулося таємне голосування, але жоден з кандидатів не набрав необхідного мінімуму в 28 голосів.

Після цього депутати повторно голосували за тих самих кандидатів і в результаті головою Житомирської районної ради обраний Олександр Блощинський, за якого проголосували 29 депутатів. Дубенцова підтримали 24.

Нагадаємо, Олександр Блощинський на місцевих виборах 2015 року був обраний депутатом Богунської райради від ВО «Батьківщина», за посадою входив до складу виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Детальніше про першу сесію Житомирської райради дивіться у сюжеті

Зазначимо, що в укрупнений Житомирський район входять 11 колишніх районів області: Брусилівський, Житомирський, Коростишівський, Любарський, Попільнянський, Пулинський, Радомишльський, Романівський, Хорошівський, Черняхівський, Чуднівський. Також у складі району – Житомирська міська ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info, з десяти партій, які висували своїх кандидатів до Житомирської районної ради, прохідний бар’єр у 5% не подолала лише «Свобода». Найбільші фракції серед дев’яти партій (по 9 депутатів) мають «Європейська Солідарність» та «Слуга народу», найменша (4 депутати) – у Радикальної партії Олега Ляшка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: райрада сесія Блощинський  
Матеріали по темі