Місто

Аеропорт «Житомир» майже отримав статус міжнародного з цілодобовим пунктом пропуску через державний кордон (виправлено)

17 February 2021, 15:57

Кабінет міністрів хоче дозволити відкрити пункт пропуску через державний кордон в аеропорту «Житомир».

Відповідне розпорядження члени Уряду мали розглядати на засіданні 17 лютого 2021 року.

«Відкрити міжнародний пункт пропуску через державний кордон в аеропорту «Житомир» для вантажного та пасажирського повітряного сполучення з постійним режимом функціонування і цілодобовим часом роботи», - зазначається у документі.

Під час формування порядку денного засідання Кабміну міністр інфраструктури Владислав Криклій попросив пункт, який стосується аеропорту «Житомир», зняти з порядку денного.

Зазначимо, що восени минулого року створена на виконання доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля комісія здійснила обстеження аеропорту «Житомир» з метою перевірки наявності умов для можливості відкриття пункту пропуску та здійснення міжнародних вантажно-пасажирських перевезень. Відповідно до висновку комісії від 7 жовтня 2020 року, аеропорт «Житомир» визнано готовим до відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон.

За словами президент авіакомпанії Yanair Олександра Янчука, статус «міжнародного» та отримання пункту пропуску дасть можливість здійснювати рейси в Туреччину, в Анталію, в Грузію чи Одесу, бо в компанії є літак, який може злітати й сідати з наявної смуги – «Боїнг» на 120 місць.


Скріншот проєкту розпорядження КМУ

Нагадаємо, 3 лютого мер Житомира Сергій Сухомлин інформував, що впродовж двох-трьох тижнів має бути оголошений міжнародний тендер на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту «Житомир».

Який вигляд мав житомирський аеропорт в жовтні 2020 року – дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 2 вересня 2020 року депутати проголосували за прийняття у комунальну власність міської ОТГ частини майна житомирського аеропорту та проєктної документації на реконструкцію аеродромного комплексу. 7 жовтня створена за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля комісія визнала аеропорт «Житомир» готовим для здійснення міжнародних перевезень.

24 грудня 2020 року, коментуючи визначення обсягу фінансування на 2021 рік реконструкції аеродромного комплексу в Житомирі на вул.Авіаторів, 9 в розмірі 500 млн грн, Сергій Сухомлин висловив сподівання, що в 2021 році на реконструкцію аеропорту «Житомир» виділять з державного бюджету 300 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аеропорт КМУ пункт пропуску  
Матеріали по темі