Здоров'я

У Житомирській області на залишкові дози проти коронавірусу вакцинуватимуть «публічних осіб», уже відкрили запис

11 March 2021, 15:24

У Житомирській області відкрили запис на вакцинацію проти COVID-19 для публічних осіб.

Про це 11 березня повідомив Житомирський обласний центр громадського здоров'я.

«Друзі, ми розпочинаємо #запис_на_вакцинацію проти #COVID19 для ПУБЛІЧНИХ осіб (список претендентів на #залишкові_дози)», – йдеться у повідомленні.

Форма реєстрації: https://forms.gle/y2DubstzX2bSJjaZ9

Наголошується, що отримати залишкову дозу можливо лише за її наявності.

«Тобто, "коли під час вакцинальної сесії проти коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксована відмова від вакцинації, виявлено протипоказання до вакцинації, зафіксована відсутність людей у кількості, що унеможливлює повне використання відкритих флаконів з вакциною від коронавірусної хвороби COVID-19 (у відповідності до інструкції виробника) та може призвести до утилізації залишку вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 по закінченню сесії" (Наказ МОЗ України від 01.03.2021 № 369 “Про внесення змін до Дорожньої карти...": http://bit.ly/3b4H8vD).

У пресслужбі Житомирського обласного центру громадського здоров'я в коментарі Житомир.info уточнили, що на залишкові дози проти COVID-19 пропонують вакцинуватися відомим у місті та області людям. Мета – популяризувати щеплення, адже відсоток охочих вакцинуватися наразі досить низький.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу. Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тисячі доз приїхала до Житомира.

Тоді ж у житомирській міській лікарні №2 почали вакцинувати медпрацівників, які погодилися на щеплення та працюють з хворими на коронавірус. Першим з таких лікарів став Василь Шутенко.

Станом на 9 березня у Житомирській області вакцинували майже 500 медпрацівників.

10 березня житомирський лікар-анестезіолог Василь Шутенко, який першим в області вакцинувався проти COVID-19, розповів про рішення зробити щеплення, реакцію організму та самопочуття через два тижні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцинація вакцина щеплення  
Матеріали по темі