Місто

​У Житомирській міській раді нагадують про заборону продажу штучних квітів під час поминальних днів

22 March 2021, 10:10

Перед поминальними днями у Житомирі будуть організовані тимчасові торговельні майданчики, але продавати штучні квіти - заборонено. Таке рішення було прийняте на засіданні виконавчого комітету ще 3 березня. У міській раді нагадують про заборону і закликають замість штучних придбати живі квіти.

Про це 22 березня повідомили на сайті Житомирської міської ради.

«Незабаром християни західного та східного обряду святкуватимуть Великдень, а за тиждень настануть поминальні дні, що звуться «проводами», «гробками», «радуницею». Дискусії щодо того, які квіти – живі чи виготовлені з пластику – нести на цвинтар у поминальні дні, точаться в Україні не один рік. 3 березня 2021 року прийнято рішення «Про організацію тимчасових торговельних майданчиків у м. Житомирі для торгівлі товарами ритуального призначення», у якому йдеться про погодження КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» з 1 квітня до 16 травня 2021 року організації тимчасових торговельних місць для торгівлі товарами ритуального призначення із забороною торгівлі штучними квітами. Просимо з розумінням поставитися до рішення, яке виконавчий комітет прийняв, вбачаючи в штучних квітах загрозу життю та здоров’ю людей. Пластик виділяє в атмосферу отруту, спалення таких квітів забруднює повітря токсинами, в тому числі й діоксинами, які призводять до виникнення онкологічних захворювань. Закопувати минулорічні штучні квіти сенсу не має, бо вони біологічно не розкладаються. Слід відмовитися від спалювання штучної поминальної атрибутики на кладовищах», – йдеться у повідомленні.

У міськраді просять представників релігійних конфесій долучитися до проведення роз’яснювальної роботи з жителями громади про шкоду довкіллю від використання та утилізації штучних квітів.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2019 року влада Житомира хотіла не надавати дозвіл на торгівлю штучними квітами до поминальних днів з 2020 року. Житомирян закликають відмовитися від штучних вінків та квітів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: штучні квіти поминальні дні заборона  
Матеріали по темі