Здоров'я

Степанов анонсував «радикальне підвищення зарплат» лікарів та медичного персоналу

30 March 2021, 12:30

Міністерство охорони здоров’я підготувало й направило на узгодження законопроєкт про радикальне підвищення заробітних плат лікарів та медичного персоналу.

Про це 30 березня повідомляє пресслужба МОЗ з посиланням на міністра Максима Степанова.

«Переконаний, що мінімальна заробітна плата лікаря має становити не менш як 23 тисячі гривень, середнього медичного персоналу – 17 тисяч гривень, молодшого – 12 тисяч гривень. Бійці другого, ковідного фронту України повинні мати гідну винагороду за свою роботу. Престижність і високооплачуваність професії лікаря є одним із пріоритетів МОЗ», – заявив Максим Степанов.

Він також наголосив, що жорстко реагуватиме на випадки нецільового використання грошей, які передбачені для зарплат лікарям.

«Гроші на підвищення заробітних плат медичним працівникам, які працюють з хворими на COVID-19, Національна служба здоров’я України направляє в лікувальні заклади повною мірою. Утім на місцях подекуди виникають конфліктні ситуації та випадки нецільового використання цих коштів. На це МОЗ реагуватиме жорстко, попередив міністр охорони здоров’я Максим Степанов», - інформує міністерство.

Міністр закликав повідомляти про подібні випадки на «гарячу лінію» МОЗ.

Нагадаємо, НСЗУ надавало інформацію, що у 2020 році у середньому розмір заробітної плати лікарів спеціалізованих медичних закладів становив 11 тис. грн, медичних сестер – 9 тис. грн, молодшого медперсоналу – понад 7 тис. грн, а середня зарплата керівників лікарень в квітні-грудні становила 26,9 тис. грн. В грудні 2020 року Віктор Мордюк розповідав членам виконкому, що в комунальному підприємстві «Лікарня №1» Житомирської міської ради середня зарплата лікарів – 16 тис. грн, медсестер – 11 тис. грн.

Які зарплати були у керівників трьох лікарень Житомира в 2020 році читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, з березня 2020 року медичні працівники, які лікують хворих на COVID-19, мають отримувати доплату у розмірі 300% заробітної плати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ зарплата Степанов коронавірус лікар медперсонал  
Матеріали по темі