Здоров'я

Медики житомирської обласної лікарні зібрали брифінг, щоб виступити на захист керівника закладу

1 April 2021, 17:28

Працівники Житомирської обласної клінічної лікарні ім.Гербачевського 1 квітня запросили журналістів, аби заявити, що інформація, яку на початку тижня під час акції протесту озвучували їхні колеги, не відповідає дійсності. Зокрема, медики переконують: мають необхідні засоби захисту, а в лікарні є кисень.

«Мене хвилює ситуація, яка викривлена, маніпуляційна. Просто не було такої ситуація, вона надумана. У мене не було жодного випадку, аби у нас не вистачало засобів індивідуального захисту. Все є, якщо щось закінчується наступного дня йде нормальна поставка. Те, що говорили колеги - це маніпуляція», - каже завідуюча інфекційним відділенням №3 Людмила Крикливець.

«На жаль, видно є зацікавлені особи, яким хочеться винести це назагал. Ми можемо зараз сказати, що кисень є. Якщо ви відкриєте вікно, то побачите, як заправляють кисень. Машина приїжджає зранку і ввечері. Ліки завозяться, засоби індивідуального захисту, дійсно, зараз цього багато. Але, на жаль, треба комусь розхитати ситуацію в лікарні. У нас в лікарні більше ніж 20 відділень, там вийшли (ред. на акцію протесту) співробітники одного відділення, по одному лікарю з інших відділень підтримали, зараз не буду уточнювати, по якому принципу це було. Але треба тоді прислухатися до думки тих 20-и інших відділень, а не лише одного», - додав лікар-ендокринолог Петро Куськало.

Проте, в лікарні відверто говорять, що не мають 100% фінансування і деякі речі працівникам дійсно доводиться купувати за власні кошти.

«Ми не забезпечені на 100% і ніколи заклад охорони здоров'я, на превеликий жаль, не був забезпечені на 100%. Якщо обирати між тим купити канцелярію чи забезпечити всю лікарню,закупити якісь ліки, які не можуть люди закупити, то звичайно йде пріоритет ліки, вироби медичного призначення. Миючі засоби, дезінфікуючі засоби, рідке мило, паперові рушники, пакети для сміття - це все закуповується. На сайті Prozorro будь-яка людина може побачити кількість і всі заключені угоди», - пояснює заступниця генерального директора з економічних питань Юлія Сокова.

Лікарі запевнили, що отримують доплату за лікування хворих на COVID-19.

«Ми отримуємо повністю доплати по COVID згідно з рапортами, які надаються завідуючими відділення, згідно з відпрацьованими годинами біля пацієнта», - сказав завідуючий відділенням інтенсивної терапії №2 Геннадій Загуменний.

В лікарні кажуть, що ніяких цькувань з боку керівництва немає, та просять дати нормально працювати.

«На лікаря, який працював у моєму відділенні, ніхто, ніякого «пресингу» не вчиняв. Всі можливості працювати, допуски до хворих, його не обмежували. Працював і працюю при трьох головних лікарях, за п'ять років у нас не було ніякого конфлікту, ми завжди проводили діалог», - зазначив завідуючий відділення анестезіології та інтенсивної терапії №2 Микола Біляс.

«Від колективу прохання - дайте просто працювати та надавати допомогу. Вже було п'ять перевірок, буде шоста перевірка. Зрозумійте, лікарі працюють в дуже складних умовах, важко працювати з «ковідними» пацієнтами, важко працювати в костюмах, кількість пацієнтів збільшують, не зменшуються. Ми просто просимо, дозвольте нам працювати, як ми працювали. Й прохання не ганьбити нашого генерального директора Леськіва Богдана Богдановича», - говорить медичний директор з лікувальної роботи Наталія Герасимчук.

Нагадаємо, 29 березня кілька десятків медиків з плакатами зібралися в дворі обласної лікарні й вимагали звільнити директора закладу Богдана Леськіва.

Яку зарплату за 2020 рік отримав генеральний директор КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, 29 листопада 2020 міністр охорони здоров’я Максим Степанов без попередження перевірив житомирські лікарні, які приймають хворих на коронавірус, і виявив «чимало проблемних питань» у роботі Житомирської обласної клінічної лікарні імені Гербачевського. Спеціальна комісія перевірила роботу закладу і прозвітувала про результати на засіданні 14 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна лікарня медики Леськів  
Матеріали по темі