Місто

​Виконком погодив встановлення 50-метрового флагштоку з державним прапором на Соборному майдані в Житомирі

7 April 2021, 11:21

7 квітня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради погодили місце встановлення державного прапору України на майдані Соборному та представили попередній ескіз майбутнього скверу.

«На сьогоднішній день через стислі строки ми вже провели містобудівну-архітектурну раду і погодили попередній ескіз. Містобудівна рада надала рекомендації і проєктувальники вже отримали завдання», - зазначила головний архітектор Житомира Ольга Бронштейн.

За словами головного архітектора, містобудівна рада розглядала три варіанти і обрала один з них, надавши рекомендації щодо висоти самого флагштоку.

«Висота флагштоку буде 50 метрів. Ми зробили візуальний огляд осей з різних сторін міста, де він буде проглядатися. Тому найкраща висота – це 50 метрів», - розповіла Ольга Бронштейн.

За її словами, у самому сквері планують розширити пішохідну зону, при цьому збережуть існуючі блакитні ялинки.

«Ми розширили пішохідну зону, додали ще дві пішохідні стежки. Також розширили саму центральну частину, яка веде до будинку Правосуддя. Усі ялинки на цій візуалізації збережені і стежки розміщені так, щоб їх не зачіпати», - пояснила Ольга Бронштейн.

Нагадаємо, 16 березня 2021 на майдані Соборному в Житомирі, де планують встановити флагшток, розпочали геодезичні роботи.

Яким стане сквер на Соборному в Житомирі та що буде з попередньою концепцією майдану, дивіться у відеосюжеті від 5 березня 2021.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 голова облдержадміністрації Віталій Бунечко підписав розпорядження про створення відповідної робочої групи для оперативного вирішення питання щодо встановлення найбільшого прапора України в місті Житомирі на майдані Соборному.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: флагшток прапор сквер майдан Соборний проєкт ескіз  
Матеріали по темі