Влада

Голова Житомирської ОДА змінив назву та завдання робочої групи, яку створив для підтримки бізнесу під час карантину

9 April 2021, 10:50

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко вніс зміни у своє розпорядження від 11 листопада 2020 року «Про утворення робочої групи щодо функціонування (роботи) бізнесу під час карантину».

Своїм розпорядженням від 1 квітня 2021 року Бунечко змінив назву робочої групи: тепер це робоча група «з вирішення проблемних питань діяльності суб’єктів малого підприємництва у тому числі суб’єктів мікропідприємництва».

Крім того, з минулорічного розпорядження видалили пункт із завданнями робочій групі: Опрацювати пропозиції щодо запровадження до суб’єктів підприємництва обмежувальних протиепідемічних заходів відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Спільно з підприємцями запропонувати шляхи вирішення проблемних питань, що виникають у зв’язку із запровадженням карантинних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Голова ОДА також змінив склад робочої групи та затвердив Положення про неї.


Скріншот з положення про робочу групу

Нагадаємо, створену в листопаді минулого року робочу групу з 19 осіб очолював перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, який зараз є головою обласної ради. Тепер голова робочої групи – заступник голови ОДА Віктор Градівський, а її склад збільшився до 23 осіб, членами групи стали: виконавчий директор об’єднання організації роботодавців Житомирської області Юрій Гамкрелідзе; голова громадської ради при ГУ ДПС у Житомирській області Тетяна Годовська; голова громадської спілки «Всеукраїнський комітет розвитку та захисту бізнесу «Відсіч» Сергій Зайцев; голова Федерації профспілок Житомирської області Неля Паламарчук.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2020 року близько тисячі підприємців влаштували мітинг на майдані Корольова у Житомирі: вимагали не закривати малий бізнес під час карантину на території області та скасувати введення касових апаратів для ФОПів. 11 листопада на майдані Корольова власники та співробітники житомирських ресторанів, кафе та барів протестували проти обмеження роботи закладів громадського харчування під час карантину.

1 березня 2021 року на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення встановити у Житомирській області з 3 березня «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. В Житомирі підприємці 3 березня вийшли на мітинг проти карантинних обмежень. Станом на 9 квітня Житомирська область залишається в «червоній» зоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА робоча група бзнес карантин ФОП розпорядження  
Матеріали по темі