Місто

​У Житомирі визначили 11 громадських організацій – переможців культурно-мистецьких проєктів, які отримають фінансування з міського бюджету

13 April 2021, 12:42

Пів мільйона бюджетних коштів розподілять між 11 громадськими організаціями, які стали переможцями цьогорічного конкурсу культурно-мистецьких проєктів.

Про це 13 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Визначено переможців культурно-мистецьких проєктів, на реалізацію яких громадські організації отримають фінансову підтримку з місцевого бюджету. Рейтинг склала конкурсна комісія, яка оцінювала пропозиції інститутів громадянського суспільства», - повідомили в міськраді.

Відтак, 500 тис. грн бюджетних коштів розподілять між 11 громадськими організаціями. Відповідно до Положення про конкурс громадських ініціатив в галузі «Культура», фінансова підтримка з бюджету громади не має перевищувати 85% загальної кошторисної вартості проєкту.

Переможцями конкурсу стали такі проєкти:

  • Створення відео контенту дитячого мюзиклу «Нарнія - країна мрій» ГО «Житомир, зроби голосніше»;
  • І Всеукраїнський конкурс-фестиваль художньої творчості «Жива душа мереживних витинанок»ГО БО «Благодійний фонд «Надія Є»;
  • Культурно-мистецький проєкт «Святослав Ріхтер. Життя крізь призму цензури» ГО «Житомирське обласне німецьке національно-культурне товариство Відегебурт»;
  • Перший міжнародний мультикультурний фестиваль «Ars Teteriv Stage» ГО «МИСТЕЦЬКА ЛІГА»;
  • Житомирська прозова школа ГО «Житомирська обласна громадська організація «Ц-Твоє»;
  • "Ми різні, але ми єдині!" ГО «Дім Ветерана»;
  • Благодійний бал «Дотик» МО «Пласт- НСОУ» в м. Житомир «Станиця Житомир»;
  • Житомир театральний ГО «Центр творчості «АНТЕНА»;
  • І Міжнародний дистанційний конкурс імені Е. Гріга ГО «Всеукраїнське товариство Едварда Гріга»;
  • Козацькому роду нема переводу ГО «Берегиня Полісся»;
  • Проєкт «Історія країни починається з людини, історія міста – з вулиці» ГО «Житомирська обласна спілка поляків України».

Підтримка з бюджету громади надається в рамках Комплексної цільової програми «Культурний простір Житомирської об’єднаної територіальної громади» на 2021-2023 роки».

У пресслужбі міської ради нагадали, що цьогоріч на конкурс проєктів в галузі «Культура» було подано 29 проєктів на загальну суму 2,6 млн грн. Публічний захист конкурсних ініціатив відбувся 5 та 6 квітня.

Нагадаємо, 7 квітня 2021 на виконкомі заслухали звіти громадських організацій, які у попередньому році отримали фінансову підтримку з міського бюджету на реалізацію соціально-культурних проєктів.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2020 року визначили 10 громадських організацій, культурні проєкти яких збиралися профінансувати з міського бюджету. Але в червні 5 з цих проєктів відмінили у зв’язку з карантином.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: культурний проєкт конкурс фінансування ГО  
Матеріали по темі