Здоров'я

​У Житомирську область привезли нові партії вакцини проти коронавірусу – американського та корейського виробництва

27 April 2021, 11:31

Житомирська область 26 квітня отримала нові партії вакцини проти коронавірусу – Pfizer та AstraZeneca.

Про це 27 квітня у своєму телеграм-каналі повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Житомирщина продовжує вакцинацію проти коронавірусу. Вчора надвечір, в область надійшла нова партія вакцин американського та корейського виробництва, зокрема вакцини Pfizer – 1170 доз та AstraZeneca – 10800 доз», – йдеться у повідомленні.

Голова ОДА зазначає, що нова вакцина корейського виробника має ідентичний склад, як і AstraZeneca та Covishield.

«Тобто, ті громадяни, які отримали щеплення, наприклад, Covishield, автоматично можуть без проблем отримувати другу дозу будь-якою іншою вакциною: або із Південної Кореї, або розроблені на європейських виробничих потужностях компанії AstraZeneca», – зауважив Бунечко.

Зазначено також, що тепер корейським препаратом будуть вакцинувати осіб старших 65 років. Тож усі, хто підпадає під цю категорію, матимуть змогу звернутись до своїх сімейних лікарів та отримати свою дозу вакцини у 82 пунктах щеплень області.

Скріншот повідомлення Віталія Бунечка у телеграм-каналі

Нагадаємо, станом на 25 квітня проти COVID-19 у Житомирській області було вакциновано 19 356 осіб.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тис. доз приїхала до Житомира, вакцинацію почали з медиків міської лікарні №2 ім.Павлусенка. З 13 квітня в Україні розпочали щеплення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech, Житомирській області виділили 5,32 тис. доз цієї китайської вакцини.

16 квітня на брифінгу в ОДА повідомили, що у Житомирській області використали майже всі дози першої партії вакцини AsrtaZeneca, з 15 квітня розпочався другий етап вакцинації і зараз щеплення проводять китайською вакциною CoronaVac. Того ж дня 16 квітня голова Віталій Бунечко поінформував, що область отримає 4680 доз вакцини Pfizer.

19 квітня під час онлайн-брифінгу перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко інформувала, що Житомирська область отримала 1 170 доз вакцини Pfizer, якою розпочали вакцинувати мешканців Бердичівського та Житомирського геріатричних пансіонатів та працівників цих закладів. Загалом щеплення мали отримати 585 жителів області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцина вакцинація щеплення AstraZeneca Covishield  
Матеріали по темі