Події

За місяць у Житомирській області патрульні поліцейські склали понад 90 протоколів на нетверезих водіїв

30 April 2021, 13:32

У Житомирі та на прилеглих трасах, де патрулюють патрульні поліцейські, протягом квітня інспектори склали протоколи на 92 нетверезих водіїв.

Про це 30 квітня повідомили на сторінці патрульної поліції у Facebook.

«З початку квітня у Житомирській області інспектори патрульної поліції виявили 92 водіїв, що керували транспортними засобами з ознаками алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння», – йдеться у повідомленні.

У поліції уточнили, що з 17 березня інспекторами патрульної поліції оформлено 144 протоколів за ст. 130 КУпАП.

Поліцейські також повідомляють, що 30 квітня за порушення правил дорожнього руху на вулиці Покровська зупинили автомобіль Skoda Fabia з нетверезим водієм за кермом.

«Під час спілкування з водієм у патрульних виникла підозра, що останній керує автомобілем в стані алкогольного сп'яніння. Водій погодився пройти освідування на визначення стану алкогольного сп'яніння на місці. В результаті прилад Drager зафіксував, що чоловік керував транспортним засобом напідпитку, а саме 1.57 проміле. Патрульними поліцейськими оформлено протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особою у стані сп'яніння) КУпАП», – зазначають у пресслужбі патрульної поліції.

Нагадаємо, з 17 березня 2021 року в України збільшили штрафи за низку порушень правил дорожнього руху, зокрема, якщо раніше за ч. 1 ст. 130 (керування в стані алкогольного сп'яніння) був штраф 10 тисяч 200 гривень і рік позбавлення права керувати транспортним засобом, то тепер це -17 тисяч і також рік позбавлення.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня у Житомирі патрульні зупинили Opel за порушення правил: водій був нетверезий, а в салоні віз кріплення колесовідбійників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульні протокол нетверезі водії  
Матеріали по темі