Місто

​У Житомирі без вихідних ремонтують вулицю Святослава Ріхтера, закінчити хочуть до середини червня

17 May 2021, 18:26

Від п’ятниці, 14 травня, у Житомирі триває ремонт вулиці Святослава Ріхтера. Зараз тут виконують підготовчі роботи та знімають старий шар асфальту. За словами заступника міського голови Олександра Шевчука, техніка тут працює без вихідних, тому повністю ремонт планують завершити вже за місяць.

«Протяжність - 1,5 км. Це від вулиці Івана Кочерги до вулиці Льва Толстого. Загальний об'єм - 24 тисячі квадратних метрів. Що сюди підпадає? У нас 2,5 тисячі квадратних метрів ремонту тротуару, це 170 метрів погонних бортового каменю, з пониженням на пішохідних переходах. Це заміна 20-30 люків і кришок і, якщо не помиляюсь, 12 водоприймальних решіток підпадають під заміну. Роботи почались в п'ятницю, зараз ми вже маємо першу частину від вулиці Івана Кочерги до вулиці Івана Франка з правої сторони вже облаштовані і понижені борти. І далі ми рухаємось поквартально в одну сторону, потім в другу. І я думаю, що до середини червня вулиця Святослава Ріхтера буде закінчена. Працюємо в робочий час, але вихідних немає. Працювали в п'ятницю, суботу, неділю і через те й пораховані такі терміни виконання робіт - до середини червня», - каже заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Частину робіт можна виконати незалежно від погодних умов, але от укладати асфальт планують, коли пройдуть дощі.

«Всі підготовчі роботи в велику зливу виконуватись не будуть. Але будівельні роботи перелаштування, демонтаж фрезерування та інше готові виконувати і за таких погодних умов. А вже на асфальтування підберемо погоду, щоб вона дозволяла асфальтувати. Ми повністю вулицю перекривати не плануємо, тому перша частина від Івана Кочерги права сторона, якщо погода нам дозволить, то ми її заасфальтуємо. І отак по черзі в шаховому порядку будемо йти до вулиці Льва Толстого, щоб не закривати вулицю Ріхтера повністю», - каже заступник мера.

Нагадаємо, 14 травня у Житомирі розпочали ремонт асфальтного покриття вулиці Святослава Ріхтера.

Зазначимо, що минулого 2020 року на вулиці Ріхтера замінювали тепломережу, після чого асфальтне покриття відновили.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі у 2021 році планують відремонтувати щонайменше п’ять вулиць поточним ремонтом та ще кілька десятків - середнім.

КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради 7 травня 2021 уклало три угоди з ПП «Автомагістраль» на поточний ремонт трьох вулиць Житомира – Святослава Ріхтера, Жуйка та Хлібної на загальну вартість 24,4 млн грн. А 14 травня було укладено ще дві угоди на 12,5 млн грн – на ремонт частини вулиці Покровської та вулиці Героїв Пожежних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт Ріхтера асфальт Автомагістраль  
Матеріали по темі