Місто

У Житомирі фахівці Міністерства у справах ветеранів будуть надавати послуги учасникам АТО/ООС

9 June 2021, 18:31

Житомир став першим містом в Україні, де запровадили проєкт «Адмінсервіс Ветеран». Меморандум про співпрацю 9 червня підписали Житомирський міський голова та міністерка у справах ветеранів України.

У рамках проєкту в «Прозорому офісі» на Польовій облаштували два робочих місця, де спеціалісти будуть надавати послуги ветеранам війни та членам родин загиблих.

«Я тут побачила чудовий приклад комунікації між владою, громадою та самими військовими ветеранами, в плані забезпечення ветеранів належними послугами та соціальними гарантіями. Тоді, коли ветеран має окрему посадову особу в ЦНАПі, яка займається саме ветеранськими тематиками – це дуже важливо. Думаю, це буде масштабуватися на всю країну. Ветерани мають отримувати певні соціальні гарантії, пільги. Вони можуть звернутися за будь-чим, що передбачено законами України. Наприклад, щодо утримання будь-яких компенсацій за певні поранення або утримання послуг соціально-психологічної реабілітації, соціально-професійної адаптації до мирного життя, про можливість реалізації житлових програм для ветеранів», - говорить міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.


На другому поверсі у фронт-офісі приймає два спеціалісти, один від Центру соціальних служб міської ради, а інший - від Міністерства у справах ветеранів України. Потрапити на прийом можна за допомогою електронної черги. За словами фахівців, за кілька днів роботи охочих потрапити на прийом було чимало.

«Майже однакові потреби. Зараз хлопці, які мали інвалідність третьої групи переходять на інвалідність другої групи, у зв’язку з цим, виникають питання щодо додаткових пільг, перерахунку виплат. Земельні питання – таке нагальне питання. Взяття на квартирний облік», - розповідає головний спеціаліст відділу Міністерства у справах ветеранів України Аннета Кликова.

Під час візиту міністерка Юлія Лапутіна говорила й про закордонні подорожі ветеранів. Зокрема зазначила, що візьме до уваги досвід Житомира.

«Дуже хороша ініціатива направити на ветеранські заходи за кордон представників з усіх регіонів України. Ми над цим працюємо. Можливо, це буде загальноукраїнська ініціатива. Я буду пишатися, якщо колона українських захисників поїде зустрічатися з ветеранами Європейськими», - сказала міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Варто зазначити, що у Житомирі проживає близько 4 тисяч учасників АТО/ООС та членів родин загиблих.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирі відкрили «Центр соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім'ям» – як підрозділ міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. У 2016 році на обліку в Центрі перебували 140 поранених бійців та 40 сімей загиблих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лапутіна АТО ООС ветерани міністерка Кликова міністерство  
Матеріали по темі