Місто

Двоповерхову будівлю в центрі Житомира хочуть забрати у приватної фірми і повернути університету

11 June 2021, 13:42

Житомирська обласна прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі державного підприємства «Житомирський державний центр науково-технічної інформації та інновацій», державного університету «Житомирська політехніка», Міністерства освіти і науки України до товариства з обмеженою відповідальністю «Майфорс» з приводу повернення у державну власність будівні за адресою: м.Житомир, вул. Велика Бердичівська, 31.

Провадження по справі за позовом прокуратури ухвалою від 16 січня 2021 року відкрив Господарський суд Житомирської області.

Прокуратура вимагає скасувати державну реєстрацію права приватної власності за Ройтбурд Мар`яною Миколаївною на об`єкт нерухомого майна загальною площею 1185,6 кв. м та витребувати у ТОВ «Майфорс» цей об`єкт нерухомості, розташований за адресою: м. Житомир, вулиця Велика Бердичівська, будинок 31, на користь держави в особі державного університету «Житомирська політехніка».

Скріншот з ухвали суду

«Підставою позовних вимог є незаконне вибуття з державної власності об`єкта нерухомого майна загальною площею 1185,6 кв. м (будівля - літера "А"), розташованого за адресою: м. Житомир, вулиця Велика Бердичівська, будинок 31, на підставі підробленого акта про проведені електронні торги, особою, яка не мала законного права його відчужувати з посиланням на ст. 387, 388 ЦК України. Приміщення за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 31 перебувало на праві власності у ОСОБА_1, ОСОБА_2. На даний час набувачем вказаного приміщення є ТОВ "Майфорс"», - йдеться в матеріалах суду.

Суд також задовольнив заяву прокуратури про забезпечення позову і ухвалою від 26 січня 2021 року наклав арешт на приміщення.

Скріншот з ухвали суду

Зауважимо, що ТОВ «Майфорс», якому з 24 червня 2020 року належить будівля на вул.Велика Бердичівська, 31, було зареєстроване у переддень підписання акту прийому-передачі – 15 червня 2020 року. Власниками фірми є Болейко Денис Олександрович та Швець Олександр Сергійович, статутний капітал – 3 млн грн, основний вид діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Ухвалою від 31 травня суд закрив підготовче провадження і призначив справу до судового розгляду по суті, засідання відбудеться 15 червня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2000-х державне підприємство «Житомирський державний центр науки, інновацій та інформатизації», зареєстроване в квітні 1998 року, очолив Володимир Матюшенко, з 2015 року ЦНТІ перебуває в стані припинення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд вул.Велика Бердичівська ЦНТІ політехніка будівля університет ДП  
Матеріали по темі