Здоров'я

​Житомирський онкодиспансер заплатить 6,7 млн грн приватній клініці за МРТ, бо послуги комунального томографа виявилися дорожчими

15 June 2021, 12:23

15 червня КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» уклав договір з ТОВ «Науково-лікувальний реабілітаційний центр «Асклепій» щодо отримання 9120 послуг магнітно-резонансної томографії (МРТ) на загальну суму 6 млн 700 тис. 836 грн.

Договір був укладений за результатами проведених відкритих торгів, про що міститься інформація на ресурсі ProZorro.

Тендер на послуги МРТ Житомирський обласний онкологічний диспансер оголосив 26 квітня. У ньому взяли участь два учасники КНП «Обласна клінічна лікарня ім. Гербачевського» Житомирської облради з пропозицією у 6 млн 760 тис. 320 грн та ТОВ «Науково-лікувальний реабілітаційний центр «Асклепій» з пропозицією у 6 млн 700 тис. 836 грн.

Таким чином, вартість послуг комунального томографа в обласній лікарні виявилась на 59,5 тис. грн дорожчою і перемога в аукціоні дісталась приватному медичному центру.

Нагадаємо, у жовтні 2020 під час підготовки до 32 сесії обласної ради депутати розглянули звернення щодо виділення коштів на придбання другого запасного блоку для забезпечення безперебійної роботи МРТ (зазначене питання було рекомендовано розглянути під час формування обласного бюджету на 2021 рік).

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2016 року в приміщенні Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відбулося офіційне відкриття роботи магнітно-резонансного томографа. У вересні 2018 року головний лікар Житомирської обласної лікарні Богдан Леськів пояснив, чому декілька разів виникали проблеми в роботі комунального МРТ. Загалом протягом 2018 року майже 5 тисяч пільговиків пройшли безкоштовно дороговартісні обстеження на комунальному магнітно-резонансному томографі у обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МРТ онкодиспансер обласна лікарня  
Матеріали по темі