Місто

В Житомирі замість ринку «Привокзального» буде магазин, а речовий ринок у «Глобалі» будуть реконструювати

24 June 2021, 11:12

На місці ринку «Привокзальний», який знаходиться біля житомирського залізничного вокзалу, незабаром з’явиться великий магазин.

Про це 23 червня на своїй Facebook-сторінці повідомила головна архітекторка Житомира Ольга Броншейн.

«Зовсім скоро в нашому місті з’явиться магазин зі складськими приміщеннями на вул. Вокзальній, 6а», - написала Бронштейн та оприлюднила ескізні проєкти майбутньої будівлі (див. фото знизу).

В коментарях під дописом архітекторка пояснила, що новобудова буде на земельній ділянці площею 0,2193 га, де зараз знаходиться ринок.

За інформацією в публічній кадастровій карті зазначена земельна ділянка перебуває в комунальній власності. Про майбутню новобудову замість ринку в коментарі Житомир.info 24 червня розповіла перша заступниця мера Світлана Ольшанська.

«Наразі ПБП «Захар» подано заявку на отримання містобудівних умов та обмежень щодо здійснення реконструкції об’єкту нерухомості, який перебуває на земельній ділянці, яка перебуває у комунальній власності і знаходиться в оренді – договір оренди на 5 років з даною юридичною особою укладений в 2018 році», - пояснила Світлана Ольшанська.

Скріншот з кадастрової карти

Ольшанська також зазначила, що до міської влади звернулися підприємці, які зараз працюють на ринку «Привокзальний».

«Підприємці до нас звернулися на минулому тижні щодо цієї ситуації, можливо їм треба буде шукати інші місця розміщення. Наразі ми зібрали пропозиції зі всіх ринкових майданчиків, які є в місті, про вільні місця для переміщення у разі необхідності», - сказала перша заступниця мера.

Приватне багатопрофільне підприємство «Захар» було засноване в 1991 році, на даний час співвласниками ПБП є Слюсар Євгеній Валентинович та Кварацхеліа Мєдєа Годердзіївна – донька депутата Житомирської міської ради Годердзі Кварацхеліа (фракція «Пропозиція»).

Світлана Ольшанська повідомила, що до міської ради зверталися й підприємці з «Центрального речового ринку» в ТРЦ «Глобал», який збираються закривати на реконструкцію.

«В п’ятницю, 18 червня, у нас були підприємці з цього ринку, наразі відпрацьована ситуація з керівництвом «Глобал» і вони готові розглянути можливість під час реконструкції частини ринку перемістити підприємців на іншу частину, для того, щоб суб’єкти здійснювали діяльність. Якщо комусь це не підходить, то в нас на сьогодні зібрані пропозиції з інших ринків», - наголосила Світлана Ольшанська.

Щодо пропозицій з інших ринків, то вони наступні: є вільні місця на ринку «Подол» біля майдану Перемоги; «Староміський ринок» на перехресті вулиць Небесної сотні - Бориса Тена може запропонувати вільні місця; є місця на ринку «Хлібному», на ринку «Тетерів» (вул.Домбровського), є вісім місць на ринку «Хмільники» на проспекті Миру; п’ять вільних місць є на ринку «Сінному». Також є 240 вільних місць на ринку «Київському», який знаходиться біля мосту між двома вокзалами.

«Наразі ми готуємо зустріч з підприємцями для того, щоб запропонувати їм всі можливі варіанти у випадку, якщо когось не влаштує переміщення по речовому ринку, або якщо буде необхідність переміщення з «Привокзального» ринку фізичних осіб», - повідомила Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, речовий ринок в ТРЦ «Глобал» відкрили в 2010 році, в грудні 2011 року керівництво ТРЦ звітувало, що за годину «Центральний речовий комплекс» відвідує 500-700 людей.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче надати статусу «вимушеної невідповідності вимогам Зонінгу» земельній ділянці по вул.Домбровського, 27-б та видати містобудівні умови і обмеження для будівництва торговельного центру: відповідний проєкт рішення виконкому був оприлюднений 15 червня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ринок магазин Глобал Ольшанська Кварацхеліа 
Матеріали по темі