Влада

ТОП-7 «улюбленців» управління капітального будівництва Житомирської міської ради: які роботи виконують та скільки отримують

30 June 2021, 12:44

З 1 січня 2020 року по 23 червня 2021 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало 136 угод на 127,4 млн грн.

Житомир.info відібрав ТОП-7 фірм та підприємців, з якими управління капітального будівництва Житомирської міської ради укладало у минулому та поточному році договори найчастіше та на найбільшу вартість.

Найбільшу кількість угод управління капітального будівництва уклало з ФОП Пославським Олександром Анатолійовичем: 16 договорів на 1,9 млн грн. За ці кошти підприємець проводить проєктно-вишукувальні роботи та здійснює авторський нагляд за об’єктами.

За даними bi.prozorro.org, УКБ займає перше місце серед замовників робіт та послуг у Олександра Пославського: з 70 укладених угод 16 з УКБ.

Пославський Олександр Анатолійович зареєстрований як ФОП у вересні 2014 року в Житомирі, основним видом діяльності є діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Брати участь у закупівлях підприємець почав з 2017 року.

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало 12 договорів на 2 млн грн з ТОВ «Архітектура плюс дизайн». За ці кошти фірма надає свої послуги з проведення проєктних робіт та авторського нагляду.

За даними bi.prozorro.org, управління капітального будівництва займає також перше місце серед замовників робіт та послуг у ТОВ «Архітектура плюс дизайн»: з 18 укладених договорів 12 з УКБ.

ТОВ «Архітектура плюс дизайн» - зареєстрована в Житомирі в липні 2000 року. Спеціалізується фірма на діяльності у сфері архітектури, статутний капітал - 11,8 тис. грн. До 2017 року власниками ТОВ «Архітектура плюс дизайн» були Світлана Сухомлин (дружина мера Житомира) та Олександр Рабінович. Наразі власниками фірми є Чудовська Наталія, Чудовська Кіра, Чудовська Ольга та Микола Кашич. Брати участь у закупівлях фірма почала з 2016 року. До лютого 2021 року співвласницею фірми була Ольга Бронштейн, яка з 17 лютого 2021 року - головна архітекторка Житомира.

УКБ уклало 9 договорів на 832,6 тис. грн з житомирською філією інституту «НДІпроектреконструкція». Філія надає за ці кошти послуги з здійснення авторського нагляду та проведення проєктних робіт.

Житомирська філія інституту «НДІпроектреконструкція» зареєстрована в Житомирі по вулиці Святослава Ріхтера. Спеціалізується фірма на діяльності у сфері архітектури.Керівником філії є Олександр Вікторович Павленко. Брати участь у закупівлях філія почала в 2016 році.

Найбільші реконструкції з великим обсягом робіт виконують чотири фірми: ТОВ «УК “Комфорт-Буд», ТОВ «АртХаус», ПРБФ «Комунальник» та ДП «Фаворит ОПТ».

З початку 2020 року управління капітального будівництва уклало з ТОВ «УК “Комфорт-Буд»: 6 угод на 47,9 млн грн.

За ці кошти ТОВ «УК “Комфорт-Буд» виконує або виконувало наступні роботи:

  • реконструкція території благоустрою та вхідної групи будівлі Житомирського екологічного ліцею № 24 в Житомирі;
  • реконструкція території благоустрою бульвару Нового в місті Житомирі;
  • капітальний ремонт тротуарів за адресою: м. Житомир, вул. Шевченка, 105 б;
  • реконструкція частини приміщень поліклініки лікарів загальної практики комунальної установи «Центральна міська лікарня № 2» під амбулаторію загальної практики – сімейної медицини;
  • реконструкція частини приміщень КУ «Житомирська міська стоматологічна поліклініка №2» під амбулаторію сімейного лікаря за адресою: м. Житомир, вул. Покровська, 159 (коригування);
  • реконструкція скверу на Майдані Соборному у місті Житомирі зі встановленням флагштоку Державного прапора України.

Зазначимо, «УК “Комфорт-Буд» у 2019 проводило реконструкцію скверу на Покровській. Проєкт реалізовувався у рамках бюджету участі. Після завершення робіт з реконструкції території благоустрою з влаштуванням скверу, житомирські правоохоронці 11 лютого 2020 року відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем), яке призвело до розтрати коштів під час реалізації проєкту бюджету участі. Тоді договір на 1,4 млн грн було укладено з управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради.

За даними судового реєстру, в ході справи було допитано начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради, який запевнив про виконання ТОВ «УК «Комфорт-Буд» умов договору. У квітні 2020 року суд дав дозвіл поліції на доступ до документів з робіт в сквері. Після цього в реєстрі судових рішень відсутня інформація про ухвали по цій справі.

ТОВ «УК Комфорт-Буд» зареєстроване в січні 2016 року в Житомирі. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власниками фірми є Галина Євгенівна Рачковська та Олександр Юрійович Петровський. Директором фірми є Станіслав Закірович Балакішієв, який на виборах 2015 року балотувався до Житомирської міської ради від Об’єднання «Самопоміч». Брати участь у закупівлях фірма почала з 2016 року.

З ТОВ «АртХаус» управління капітального будівництва уклало 4 угоди на 32 млн грн.

За ці кошти ТОВ «АртХаус» виконує або виконувало наступні роботи:

  • реконструкція покрівлі будівлі дошкільного навчального закладу № 56;
  • капітальний ремонт покрівлі та мереж Житомирського спеціального центру розвитку дитини санаторного типу № 41;
  • демонтажні роботи «Будівлі «літ. А», «літ. Б», «літ. В», «літ. Г», «літ. К», «літ. Е», «літ. Д», навчально-виховного комплексу №11;
  • ремонтно-реставраційні роботи будинку школи (літера «А-ІІ») Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23 ім. М.Й. Очерета.

ТОВ «АртХаус» зареєстроване в 2006 році у Житомирі, основний вид діяльності – організація будівництва будівель. Статутний капітал фірми - 35 тис. грн. Власником фірми є Бобло Петро Іванович. Брати участь у тендерах фірма почала з 2009 року

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало 3 угоди на 8,3 млн грн з ДП «Фаворит ОПТ».

За ці кошти фірма виконує або виконувало наступні роботи:

  • реконструкція існуючих відкритих спортивних майданчиків на території ліцею № 25;
  • спорудження пам’ятника Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни у збройному конфлікті на сході України, з благоустроєм території навколо нього, за адресою: сквер – вул. Перемоги, 2;
  • реконструкція існуючих відкритих спортивних майданчиків на території ліцею № 25 (коригування).

ДП «Фаворит ОПТ» зареєстроване в 1996 році в Житомир, спеціалізується на будівництві житлових та нежитлових будівель, статутний капітал – 100 тис. грн. Кінцевими бенефіціарними власниками компанії є Жанна Розенблат – дружина екснардепа від Житомира Борислава Розенблата та його рідна сестра Олена Розенблат, яка була депутатом обласної ради від Блоку Петра Порошенка, а з листопада 2020 року - депутат Житомирської міської ради від ВО “Батьківщина”. Брати участь у закупівлях фірма почала з 2016 року.

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало 3 угоди на 18,5 млн грн з ПРБФ «Комунальник».

За ці кошти фірма виконує або виконувало наступні роботи:

  • нове будівництво малого групового будинку в Житомирі;
  • реконструкція приміщень дошкільного навчального закладу № 32;
  • реконструкція стадіону «Спартак» дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» в м. Житомирі» (коригування).

ПРБФ «Комунальник» - приватна ремонтно-будівельна фірма, зареєстрована в 1995 році в Житомирі, засновником та керівником будівельної фірми зі статутним капіталом у 19,7 тис. грн є Андрій Миколайович Корзун. Брати участь у закупівлях фірма почала з 2011 року.

Нагадаємо, з вересня 2017 року виконання обов’язків начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради було покладене на головного спеціаліста відділу нагляду за будівництвом цього управління В’ячеслава Глазунова. З серпня 2018 року Глазунова офіційно призначили на посаду начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради.

З травня 2020 року зараз Корольовський райсуд Житомира розглядає справу відносно В’ячеслава Глазунова щодо порушення законодавства про закупівлі.

Про ТОП-6 «улюблених» підприємців управління культури Житомирської міської ради читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКБ тендер Глазунов ремонт реконструкція юудівництво  
Матеріали по темі