Події

Посадовцю КП «Житомирводоканал», якого викрили у «відкаті», повідомили про підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення

30 June 2021, 19:52

Детективи поліції Слідчого управління ГУНП 30 червня повідомили про підозру посадовцю КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради в отриманні 350 тисяч неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Під час досудового розслідування установлено, що директор одного із підрозділів комунального підприємства міста Житомира у період березня-червня 2021 року отримав від представника суб’єкта господарювання гроші в якості «відкату» за укладення договору поставки товару, а також швидке та безперешкодне проведення відповідних розрахунків», – інформують у поліції.

Співучасником протиправної діяльності став приватний підприємець, житель сусідньої області.

25 червня правоохоронці задокументували факт отримання спільниками другої частини неправомірної вигоди у сумі 175 тисяч грн. Раніше, у березні цього року, було зафіксовано отримання директором першого траншу у такому ж розмірі.

30 червня посадовцю оголошено про підозру в отриманні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі для себе за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Відтак загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять Детективи слідчого управління ГУНП за оперативного супроводження УСР Житомирщини та процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 25 червня 2021 року правоохоронці викрили посадовця комунального підприємства Житомира на вимаганні та одержанні від представника приватного товариства неправомірної вигоди у сумі 350 тис. грн: посадовець висловив представнику товариства, яке поставило обладнання на загальну суму майже 4 млн грн, вимогу надати неправомірну вигоду у виді так званого «відкату», на загальну суму 350 тис. грн за швидке та безперешкодне перерахування бюджетних коштів за договором. Згодом з’ясувалося, що затриманий – т.в.о директора розвитку та капітального будівництва КП «Житомирводоканал» Олександр Гаврилов.

29 червня Житомирський міський голова повідомив, що відсторонив від виконання посадових обов'язків директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна та створив комісію для перевірки причетності посадовців підприємства до правопорушення.

Як повідомляв Житомир.info, Андрій Нікітін очолив КП «Житомирводоканал» у червні 2016 року. У 2020 році Нікітін через суд скасував догану від мера, яку отримав ще в 2017 році. В липні 2020 року з директором водоканалу продовжили контракт ще на два роки. З 2018 року на підприємстві почалися масштабні роботи: будівництво очисних споруд води, заміна обладнання та реконструкція водогонів за кошти Світового банку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал хабар підозра  
Матеріали по темі