Влада

​Для вивчення питання подальшого функціонування «Центру крові» у Житомирській облраді створили робочу групу

5 July 2021, 15:11

У Житомирській обласній раді створили робочу групу, яка вивчатиме питання подальшого функціонування КНП «Обласний центр крові».

Про це йдеться у спільному розпорядженні голови облради та голови ОДА від 2 липня, оприлюдненому на сайті Житомирської облради.

Створити робочу групу із вивчення питання подальшого функціонування комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради та затвердити її склад», - йдеться у розпорядженні.

До складу даної робочої групи, яку очолюють заступник голови облради Володимир Ширма та перший заступник голови ОДА Наталія Остапченко, увійшли депутати облради, керівники департаментів та управлінь ОДА.




Скріншот зі спільного розпорядження

Упродовж третього кварталу 2021 робоча група має вивчити питання функціонування КНП Обласний центр крові», надати висновки та пропозиції, внести їх на розгляд постійних комісій.

Нагадаємо, 25 червня 2020 на сесії Житомирської облради бурхливо обговорювали питання щодо переліку об’єктів комунальної власності, які підлягають передачі в оренду на аукціоні, а саме приміщення КНП «Обласний центр крові» площею 3900 кв.м, яке хотіла взяти в оренду приватна фірма «Біофарма».

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2015 року представники «Біофарми» вже вели перемовини з тодішньою владою області і заявили про готовність інвестування близько 40 млн грн у Житомирсьиій Центр крові. Постійна комісія з питань охорони здоров’я Житомирської обласної ради рекомендувала зняти це питання з розгляду сесії та доопрацювати. На сесії 10 вересня 2015 року говорили про доцільність реорганізації Центру крові й тодішній начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас зазначив, що під час війни стратегічне підприємство не можна віддавати у приватну власність.

7 лютого 2018 року голова обласної ради Володимир Ширма та його заступники Сергій Крамаренко і Максим Вілівчук зустрічалися з представниками фармацевтичної компанії «Біофарма», яка пропонувала інвестувати кошти в Житомирський обласний центр крові.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр крові облрада робоча група  
Матеріали по темі