Влада

​Приватний інвестор почекав три роки і знову націлився на Житомирський обласний центр крові

7 February 2018, 17:31

7 лютого голова обласної ради Володимир Ширма та його заступники Сергій Крамаренко і Максим Вілівчук зустрілися з представниками фармацевтичної компанії «Біофарма», яка пропонує інвестувати кошти в Житомирський обласний центр крові.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

«Ми всі розуміємо, що нам потрібно приймати рішення щодо центру крові, адже заклад потребує оновлення і подальшого розвитку. І нам необхідно вирішити – або вкладаємо в центр крові кошти з обласного бюджету, модернізуємо його власними силами, або це мають робити інвестори, але на вигідних для усіх сторін умовах», – зазначив голова обласної ради.

Представниця компанії Оксана Плотнікова представила один із шляхів вирішення цього питання на прикладі Сумської області.

«Аналогічна ситуація з центром крові була і в Сумах. Там обласна влада підтримала пропозицію утворення спільного підприємства комунально-приватної форми власності. Там з обласного бюджету не витрачаються кошти на утримання закладу. Заробітну плату працівникам, оснащення центру сучасним обладнанням, реконструкцію приміщення – все це профінансувала компанія. Аналогічний варіант може бути і у Житомирі. Ми всі розуміємо – коли реально запрацює медична реформа, обласній владі доведеться вкладати кошти в Житомирський центр крові, аби він повністю задовольняв потреби медичних закладів. Для цього необхідно оновити обладнання, аби якість препаратів крові відповідала усім параметрам. У нашій компанії вже є сучасне обладнання, яке дозволяє з плазми виготовляти компоненти крові, що відповідають європейським і міжнародним стандартам, і тому пропонуємо спільно розвивати комунальну установу. Ми готові розглядати різні варіанти співпраці», - розповіла представниця компанії.

Володимир Ширма запропонував, щоби делегація від Житомирської області відвідала фармацевтичну компанію, де б ознайомилась з виробництвом, а також поспілкувалась з представниками влади тих областей, де впроваджено такий досвід співпраці, і вже після цього продовжувати діалог на цю тему.

Нагадаємо, у серпні 2015 року Оксана Плотнікова вже вела перемовини з тодішньою владою області і заявила про готовність інвестування близько 40 млн грн у Житомирській центр крові. Постійна комісія з питань охорони здоров’яЖитомирської обласної ради рекомендувала зняти це питання з розляду сесії та доопрацювати. Проте, на засіданні сесії 10 вересня про доцільність реорганізації центру таки говорили – тодішній начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас зазначив, що під час війни стратегічне підприємство не можна віддавати у приватну власність.

15 вересня під час візиту до центру крові тодішній заступник голови Житомирської облради Руслан Годований заявив, що питання використовують для політичних спекуляцій, і вирішувати його треба вже після виборів.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2017 року у Житомирському Центрі крові провели обшук у зв’язку з продажем плазми фіктивним фірмам. Ще раніше, у квітні 2016 року, комунальна установа через систему ProZorro збиралася продати 700 л свіжозамороженої плазми, щоб «покращити свій фінансовий стан».

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирський обласний центр крові Ширма Годований Біофарма 
Матеріали по темі