Події

Лається та виштовхує з квартири: у Житомирі за знущання з 83-річної матері чоловікові винесли заборонний припис

30 July 2021, 13:45

Днями дільничні офіцери поліції Житомирського районного управління поліції працювали у родині літньої жительки обласного центру. Жінка скаржилась на свого 52-річного сина. За вчинення домашнього насильства поліцейські склали відносно чоловіка адміністративний протокол та винесли заборонний припис.

Про це 30 липня повідомили пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«83-річна житомирянка розповіла, що чоловік перебуває у стані сп’яніння, ображає її та погрожує вигнати з квартири. При цьому він брутально лається та виштовхує її з оселі», – зазначають у поліції.

Патрульні, які прибули на місце події, чоловіка у помешканні не застали. Після виклику матір’ю поліції він одразу утік з квартири. Правоохоронці поспілкувались із заявницею та зафіксували її покази. Зібрану інформацію передали дільничним офіцерам.

Наступного дня поліцейські Житомирського районного управління відвідали родину і застали чоловіка у квартирі з матір’ю. На той момент вони уже помирились.

Дільничним офіцерам чоловік розповів, що жалкує про свої дії, але не здатен контролювати емоції після вживання алкоголю. Поліцейські застерегли його від подібних випадків у майбутньому та оформили адміністративний протокол за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства). Також правоохоронці ознайомили його з терміновим заборонним приписом, відповідно до якого агресор не може контактувати з матір’ю протягом декількох діб.

Після спілкування дільничні взяли чоловіка під контроль для систематичного моніторингу ситуації у родині. Також про виявлений факт насильства поліцейські повідомили відповідні соціальні служби, які тепер також працюватимуть з ними.

Зазначимо, що упродовж майже 7 місяців 2021 року в Житомирі правоохоронці оформили більше 600 адміністративних протоколів відносно сімейних кривдників. Зокрема, склали протокол на 30-річну жінку за знущання з матері. На профілактичний облік за вказаний період поставили 358 осіб, з них 48 жінок.

Про протидію домашньому насильству – у програмі «Тема дня» від 14 травня 2021 року

Нагадаємо, 15 липня 2021 року Березівська сільська рада Житомирського району оголосила тендер на капітальний ремонт нежитлових приміщень для облаштування притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Очікувана вартість робіт – 7,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня 2021 року Верховною радою прийнято Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство насильство тиранія припис  
Матеріали по темі