Політика

Наглядові ради комунальних підприємств Житомирської міської ради: хто з депутатів за чим наглядає

5 August 2021, 17:17

На сесії міської ради 17 червня 2021 року депутати утворили наглядові ради юридичних осіб, заснованих Житомирської міською радою.

Рішення сесії оприлюднене на сайті міської ради.

«Наглядові ради є постійно діючими колегіальними контролюючими органами, які здійснюють контроль за діяльністю юридичної особи. Метою діяльності наглядових рад є захист інтересів територіальної громади, як власника, забезпечення реалізації статутних завдань підприємств та установ, підвищення ефективності управління та контроль за діяльністю керівників підприємств та установ. Наглядові ради звітують перед Житомирською міською радою на її вимогу, але не рідне одного разу на рік», - йдеться у положенні про наглядові ради.

Кількісний склад наглядової ради не може бути меншим ніж 3 особи і більшим ніж 12, засідання проводяться не менше одного разу на квартал. Депутат не може бути членом більш ніж трьох наглядових рад.

У додатку до рішення є затверджені склади наглядових рад 15 комунальних підприємств, найпопулярніші – КП «Житомирводоканал», де в наглядовій раді 11 депутатів, та КП «Управління автомобільних шляхів» - 9 депутатів. Найменша кількість членів в наглядових рада КП «Лікарня №1» та КП «Дитяча лікарня ім.В.Й.Башека» – 4 і 5, відповідно. Склад всіх рад дивіться на фото нижче.

Нагадаємо, 17 червня відбулося перше пленарне засідання чергової сесії Житомирської міської ради: депутати працювали 2,5 години без перерви, розглянули майже 50 питань та послухали громадян.

Як повідомляв Житомир.info, 8 лютого 2016 року Верховна рада ухвалила законопроект, який дозволяє створювати наглядові ради на комунальних та державних підприємствах. Типове положення про Наглядову раду комунального підприємства Житомирської міської ради було розроблене на початку травня цього ж року і вже в грудні були створені наглядові ради 11 комунальних підприємств: найпопулярнішими були КП «Житомиртеплокомуненерго» та «Житомирводоканал» – по 11 депутатів, найменше людей було в наглядових радах КП «Фармація» та КП «Муніципальний футбольний клуб» – по 5.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада наглядова рада депутат КП  
Матеріали по темі