Влада

Хто за ким наглядатиме: проект рішення про створення наглядових рад комунальних підприємств Житомира

6 December 2016, 14:06

Депутати Житомирської міської ради визначилися, хто за якими комунальними підприємствами буде «наглядати».

Проект рішення сесії «Про створення Наглядових рад комунальних підприємств Житомирської міської ради та затвердження їх складу» опублікований на сайті міськради 6 грудня.

«З метою здійснення контролю за діяльністю комунальних підприємств Житомирської міської ради, забезпечення прозорості та законності їх діяльності, відповідно до ст.ст. 17, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись рішенням міської ради від  24.04.2012 №356 «Про затвердження Примірного статуту комунального підприємства Житомирської міської ради та Примірного статуту комунальної установи Житомирської міської ради» (із змінами), міська рада вирішила створити Наглядові ради комунальних підприємств Житомирської міської ради та затвердити їх склад, згідно з додатками 1-11», - йдеться у проекті рішення.

З одинадцяти комунальних підприємств найбільше охочих контролювати роботу «Житомиртеплокомунеренго» та «Житомирводоканал» - по шість депутатів у кожній наглядовій раді. Лише по двоє народних обранців контролюватимуть роботу КП «Зеленбуд», «Спеціальний комбінат комунально-побутового обслуговування» та «Управління автомобільних шляхів».

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого цього року Верховна Рада ухвалила законопроект, який дозволяє створювати наглядові ради на комунальних та державних підприємствах і вносити до їх складу незалежних директорів. Типове положення про Наглядову раду комунального підприємства Житомирської міської ради було розроблене на початку травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі