Влада

На форум «Polissia Invest», який хочуть провести в аеропорту «Житомир», запросять перших осіб держави та дипломатів

11 August 2021, 16:29

В обласній раді відбулось засідання робочої групи з підготовки та проведення Житомирського інвестиційного форуму «Polissia Invest».

Про це 11 серпня повідомила пресслужба облради.

«Участь у заході взяли голова обласної ради Володимир Федоренко, перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА Наталія Арендарчук, директор установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» Маргарита Сіранчук, підприємці та бізнес-клуб області. Як зазначила Маргарита Сіранчук, станом на сьогодні від 17 громад Житомирщини було подано 43 інвестиційні пропозиції. Деякі громади надали вже готові бізнес-плани, а деякі лише концептуальні пропозиції. Члени робочої групи опрацювали всі інвестиційні пропозиції і визначили переможців міжмуніципального відбору, після чого вони матимуть змогу презентувати свої проєкти на Житомирському інвестиційному форумі «Polissia Invest», - йдеться у повідомленні.

Серед кращих пропозицій, які відмітили члени робочої групи:

Овруцька громада – проєкт розвитку рибного господарство;

Баранівська громада – проєкт сироварні;

Бердичівська громада – логістичний центр.

«Український інститут майбутнього, в свою чергу, обере 3 громади, для яких безкоштовно створить інвестиційні паспорти, як приклад для інших», - інформує облради.

«Наразі відбувається процес перемовин з бізнесом щодо участі у заході. Після відзначення 30-ї річниці Дня Незалежності України заплановано ряд зустрічей з підприємцями області у Бердичеві та Новоград-Волинському. Також на даний форум запрошені і перші особи держави, міжнародні партнери та дипломатичні гості», - зазначив голова обласної ради Володимир Федоренко.

Місце проведення форуму – Міжнародний аеропорт «Житомир» імені С.П. Корольова. Захід заплановано на осінь 2021 року.

Варто зауважити, що громади області матимуть можливість презентувати себе на даному заході, показати свої проєкти та представити свої інвестиційні паспорти для потенційних інвесторів.

Нагадаємо, розпорядженням голови облради від 18 червня 2021 року створена робоча група, яка має розробити концепцію, план підготовки та проведення Житомирського інвестиційного форуму «Polissia Invest».

На організацію та проведення Житомирського інвестиційного форуму «Polissia Invest» планують витратити 2 млн грн, з яких 1 млн грн – з обласного бюджету, 1 млн грн – з місцевого бюджету. Орієнтовна дата проведення заходу – 15 жовтня.

Як повідомляв Житомир.info, інвестиційний форум «Polissіa Invest» був ініційований Житомирським бізнес-клубом, який застував Вадим Ліскі – радник мера Житомира, обраний в 2020 році депутатом Житомирської міської ради від партії «Європейська Солідарність».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інвестиційний форум облрада інвестиції форум бізнес  
Матеріали по темі