Здоров'я

В житомирському центрі вакцинації закінчилася Moderna, але з’явилася AstraZeneca

12 August 2021, 17:31

В Житомирі у центрі вакцинації, який знаходиться в спортзалі школи №6, можна зробити щеплення лише китайською вакциною CoronaVac.

Про це Житомир.info розповіли читачі. Які зараз вакцини є для щеплення всіх охочих, в коментарі нашому сайту 12 серпня розповів директор центру вакцинації у Житомирі Олександр Косміна.

«Зараз наш центр вакцинації працює переважно з вакциною CoronaVac, вакцини Moderna в центрі немає з 11 серпня. Вона зараз в Україні залишилася виключно для ревакцинації, яка у нас почнеться з 19 серпня. Але сьогодні ми отримали вакцину AstraZeneca, будемо давати її в центр масової вакцинації. Для того, щоб дізнатися, яка вакцина є в наявності в той день, коли людина планує робити щеплення, можна вранці зателефонувати в кол-центр за номером 0800350436», - сказав Олександр Косміна.

Він також зауважив, що в будні дні в житомирському центрі вакцинації отримують щеплення 550-650 людей, на вихідні людей більше, в середньому 1000, найбільше охочих вакцинуватися приходить до центру в суботу.

Директор міського центру вакцинації також зауважив, що МОЗ рекомендує зменшити термін ревакцинації вакциною CoronaVac – робити друге щеплення через 14 днів, а не через 28, як було раніше.

Нагадаємо, з 22 липня 2021 року в Житомирській області щеплення від COVID-19 можуть отримати всі охочі, доступні чотири вакцини: AstraZeneca, CoronaVac виробництва компанії Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Moderna. У Житомирі центр вакцинації в школі №6 з цього ж дня почав працювати щоденно, там можна було отримати щеплення вакцинами Moderna чи CoronaVac. З 26 серпня центр масової вакцинації планують перемістити у приміщення колишнього кінотеатру «Жовтень».

Інформація ОДА про стан вакцинації

Як повідомляв Житомир.info, в Україні адаптивний карантин та режиму надзвичайної ситуації продовжили до 1 жовтня 2021 року: за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля поточна епідемічна ситуація повністю контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій важких хворих. 12 серпня Житомирський ОЛЦ повідомив, що серед хворих на коронавірус з Житомирської області виявили 20 випадків інфікування штамом «Delta», одна хвора померла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина коронавірус вакцинація щеплення Косміна  
Матеріали по темі