Місто

​У міськраді пояснили, чому у Житомирі з 10 вересня не запрацювала нова автобусна мережа і коли змінять маршрути

13 September 2021, 18:15

Нова автобусна мережа у Житомирі діятиме з 2 жовтня і більш ніж половина автобусних маршрутів зміняться та з’являться нові. Про це 13 вересня повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Він також пояснив, чому автобусна мережа не запрацювала 10 вересня, адже у рішенні виконавчого комітету була вказана саме ця дата.

«Якщо бути більш коректними, то не менше ніж за місяць ми оголосили зміни до автобусної мережі, тобто з 10 (вересня), тобто це може бути й з 12, 15, 25 і так далі... Можливо, трошки коректніше переписати, що після 10-го. Після того, як було прийнято рішення виконавчого комітету про затвердження змін до автобусної мережі, управлінням почато процедуру проведення конкурсу, як це було оголошено на виконкомі. Третього вересня процедурно завершився термін прийняття документів перевізників на участь у конкурсі. На даний час проходить процедура перевірки документів поданих на участь у конкурсі. 20 вересня відбудеться безпосередньо процедура проведення конкурсу, на якому визначиться той чи інших перевірник, який буде обслуговувати маршрути, а це всі маршрути, які є у нас в мережі - 20 маршрутів. Всі там, де закінчується термін дії договору. Після того дане рішення буде затверджено виконавчим комітетом і потім відбудуться фактичні зміни паралельно з підписанням нових договорів за результатами конкурсу. Орієнтовна дата зараз визначена - це 2 жовтня», — каже начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради.


За словами Костянтина Підпокровного, усі заявки на конкурс надійшли від старих перевізників, хто на які маршрути претендує - дізнаються 20 вересня під час конкурсу. Втім, він зауважив, що частина учасників конкурсу придбали новий транспорт, зокрема це автобуси MAN та Volvо.

«При умові, якщо перевізник буде один на об'єкті конкурсу або на маршруті, іншої не буде конкуренції й автобуси, які він подав на участь у конкурсі, не будуть відповідати умовам, заявленим відповідно до наших вимог, термін дії договору буде не більше року», — говорить Костянтина Підпокровного.

З перевізниками, у яких транспорт відповідає вимогам підписуватимуть договір на 3-5 років.

Відповідно до нової автобусної мережі зміниться 13 автобусних маршрутів, а без змін залишаться автобуси № 1, №37, №7 (Вереси), і №58, №8, №33.

Нагадаємо, у Житомирі з 30 серпня змінили тролейбусні маршрути: деякі скоротили, інші – скасували, окремі, навпаки, відновили. Також деякі тролейбуси почали слідувати за новими схемами.

Як повідомляв Житомир.info, 4 серпня 2021 року члени Житомирського виконавчого комітету затвердили зміни в міській автобусній і тролейбусній мережах. Начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради тоді зазначав, що внести зміни планують в тролейбусні маршрути, які курсують на Корбутівку та Богунію. А нова автобусна мережа передбачає часткові зміни схем руху на 14 автобусних маршрутах і запрацює з 10 вересня 2021 року.

Презентацію змін до міської транспортної мережі дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус маршрутка транспортна мережа зміни Підпокровний  
Матеріали по темі