Місто

В Житомирі з 10 вересня трохи змінять рух громадського транспорту

4 August 2021, 11:35

У Житомирі затвердили зміни до міської автобусної мережі.

Відповідне рішення розглядали на черговому засіданні виконкому 4 серпня 2021 року, питання у порядок денний було включене як додаткове. Зауважимо, що проєкт рішення про затвердження міської автобусної мережі був оприлюднений понад рік тому – 5 червня 2020 року.

«Напрацювання по автобусній мережі почалися ще в 2019-2020 році, але, на жаль, в карантинні часи ніякі зміни не проводили. На даний час ми вже готові приймати дане рішення», - пояснив начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний.

Після цього він презентував перспективи розвитку громадського транспорту в Житомирі, зауваживши, що вже підготовлене технічне завдання на розробку комплексної схеми організації руху громадського транспорту в місті Житомирі.

«Ми готові впродовж тижня-двох оголошувати конкурс по відбору організації, яка буде проводити цю роботу, яка може займати 1-2 роки: спочатку пів року обстежуються кількома методами місцеві пасажиропотоки, потім проводиться аналіз сучасного стану, формуються пропозиції, які має розглядати управління міської ради. На останньому етапі розробляється модель маршрутної мережі, яка обговорюється з громадою, з депутатським корпусом і потім вже оголошується конкурс на визначення нових маршрутів», - пояснив Костянтин Підпокровний.

Щодо автобусної мережі, то Підпокровний нагадав, що діюча мережа затверджена в 2015 році і вже на 50% неактуальна: частина маршрутів не працює, а частина змінила схеми руху. Також треба збалансувати прибуткові і неприбуткові маршрути. Начальник управління також вважає, що прийняте рішення має стимулювати діалог з обласною владою щодо впорядкування приміських маршрутів.

«Буде проведений конкурс на визначення перевізників за зміненими маршрутами. З перевізниками, які не забезпечать умови конкурс, договір буде заключений на 1 рік. З тими, у кого автобуси будуть в належному технічному стані і з відповідними роками випуску договір буде укладатися терміном до 3 років», - сказав Костянтин Підпокровний.

Мер Сергій Сухомлин допитувався, коли нові зміни будуть введені в дію, щоб це не стало несподіванкою для людей.

«Зміни будуть після проведення конкурсу, але частину маршрутів ми можемо змінити відразу після прийняття рішення в рамках тимчасових договорів (з перевізниками). Ми сьогодні, після засідання виконкому, починаємо інформаційну компанію. Зміни вступатимуть в силу після проведення конкурсу, думаю до 10 вересня будемо готові», - сказав Підпокровний.

Виконком проголосував за введення нової автобусної мережі, яка почне діяти з 10 вересня 2021 року.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 14 червня міська рада оприлюднила інформацію про запропоновані зміни до мережі громадського транспорту, зокрема: з’являється новий автобусний маршрут Крошня-Богунія-Корбутівка – автобус №3 напряму сполучатиме Крошню та Богунію через проспект Незалежності; змінено маршрут №44, він рухатиметься міське кладовище – Велика Бердичівська - Вітрука - Сльоти- вул. Бориса Тена; також маршрут №11 сполучатиме вулиці Бориса Тена та М. Шептицького, що на Богунії; маршрут №5 рухатиметься Майдан Сосновий – майдан Путятинський.

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок 2018 року транспортна мережа Житомира складалася із 17 автобусних маршрутів, 12 – тролейбусних та 1 – трамвайного. У вересні 2020 року мер Сергій Сухомлин розповідав, що транспортна концепція є, але не затверджена. В грудні цього ж року Сухомлин повідомив, що міська влада у професійних фахівців буде замовляти розробку транспортної системи.

Мер Житомира в інтерв’ю 8 червня 2021 року розповідав, що після затвердження транспортної мережі будуть проведені нові конкурси для перевізників з вимогами по оновленню транспорту. За інформацією заступника мера Олександра Шевчука, проєкт транспортної мережі зараз проходить депутатські комісії і до кінця червня має бути винесений на розгляд та затвердження міськвиконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт маршрутка Підпокровний автобусна мережа  
Матеріали по темі