Місто

​У Житомирі фірма, яка фігурує з замовником у справі про розтрату бюджетних коштів, відремонтує тротуар біля скейт-парку за 2,5 млн грн

14 September 2021, 14:21

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради опублікувало намір укласти угоду з ТОВ «Полісся Міськбуд» на капітальний ремонт тротуару від вул. В. Бердичівська до вул. Пушкінська (ліворуч), що біля скейт-парку вартістю 2,5 млн грн.

Про це йдеться в закупівлі, опублікованій 19 серпня на ресурсі ProZorro.

За умовами тендерної документації, роботи з ремонту тротуару мають бути виконані до 31 грудня 2021 року. Джерело фінансування - місцевий бюджет.

У технічному завданні вказано, що підрядник має розібрати асфальтобетонне покриття механізованим способом, ущільнити ґрунт, улаштувати покриття з фігурних елементів мощення з приготовленням піщано-цементної суміші, улаштувати бетонні тротуарні та тактильно керамічні плити, а також бордюри.

Очікувана вартість закупівлі становила - 2,475 млн грн. Участь у тендері взяло дві фірми: ТОВ «Полісся Міськбуд» та ТОВ «АМУ-ГРУП» з дешевшою на 1039 грн пропозицією. Під час аукціону обидві фірми не конкурували та не знижували цінову пропозицію.

Ціни на будматеріали переможця торгів наступні: плити бетонні тротуарні фігурні, мультиформат 60 мм з відпускною ціною 408 грн за одиницю (вартість плит без знижок на prom.ua становить 460 грн, зі знижкою 350 грн), плита тактильна керамічна попереджаюча ПТК-04 300х300 по 61 грн за одиницю (на sozi.com.ua можна придбати по 54 грн), бордюр парковий сірий по 115 грн за одиницю (вартість одного бордюра на prom.ua від 95 грн за штуку), пісок природний, рядовий за 285 за м3 (на prom.ua замовити 1 тонну піску можна від 100 грн).

13 вересня управління капітального будівництва Житомирської міської ради опублікувало намір укласти угоду з ТОВ «Полісся Міськбуд».

ТОВ «Полісся Міськбуд» зареєстроване в Житомирі по вулиці Крошенська, 26. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал - 100 тис. грн. Власником та директором фірми є Володимир Миколайович Паращенко. До квітня 2019 року директором фірми був Савченко Олексій Володимирович.

Зазначимо, що з квітня 2020 року здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України: привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 грудня 2019 року між управлінням капітального будівництва та ТОВ «Полісся Міськбуд» укладено договір підряду на виконання робіт щодо реконструкції території благоустрою з організацією скверу «Музей каменю Житомирщини» у м. Житомирі.

«Згідно з календарним графіком виконання робіт, що є невід`ємним додатком до договору №291 від 18.12.2019, роботи з улаштування покриття, встановлення малих архітектурних форм та улаштування зовнішнього електроосвітлення розпочинаються з 20 грудня 2019 року, а роботи з озеленення території з 01 квітня 2020 року.

Водночас згідно з даними пошуково-аналітичної системи транзакцій Державної казначейської служби України, уже 21 грудня 2019 року управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради на рахунок ТОВ «Полісся Міськбуд» на підставі акту №Кб-2в від 20.12.2019 перераховано 528 050,00 гривень в якості оплати за виконані роботи по реконструкції території благоустрою з організації скверу «Музей каменю Житомирщини» в м. Житомирі», - йдеться в матеріалах справи.

Досудове розслідування встановило, що станом на травень 2020 року роботи в обсязі, визначеному у календарному графіку виконаних робіт за грудень 2019 року, не проведено. Вищезазначене може свідчити про вчинення розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовими особами УКБ своїм службовим становищем.

29 квітня 2021 року слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира задовільнив частково клопотання та продовжив строк досудового розслідування до 7 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, 17 червня 2021 року на сесії Житомирської міської ради ухвалили рішення виділити кошти на реконструкцію скверів та тротуарів у Житомирі, зокрема на капітальний ремонт тротуару від вул. Великої Бердичівської до вул. Пушкінської (ліворуч) виділили 2 млн 532 тис. грн. Вже 19 серпня УКБ оголосило тендер на капітальний ремонт тротуару з очікуваною вартістю 2,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2021 управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на капітальний ремонт вулиці Театральної на ділянці від вулиці Велика Бердичівська до вулиці Київська, що в центрі Житомира. Перемога у тендері дісталася ТОВ «Полісся Міськбуд». 17 червня до УКБ надійшов лист від управління Служби безпеки України в Житомирській області, в якому наведена інформація про невідповідність тендерної пропозиції ТОВ «Полісся Міськбуд» тендерній документації та прохання вчинити дії, спрямовані на недопущення нанесення збитків державі, можливого зриву строків виконання робіт та неефективного використання бюджетних коштів. Опісля УКБ перевірило наведену інформацію та виявило, що тендерна пропозиція ТОВ «Полісся Міськбуд» дійсно має декілька невідповідностей та підлягає відхиленню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тротуар Новий бульвар скейт-парк Полісся Міськбуд  
Матеріали по темі