Місто

За якістю життя Житомир – на 15 місці серед обласних центрів України

16 September 2021, 14:06

Найякісніше життя серед вітчизняних містян мають мешканці Вінниці, а найгіршу оцінку заробив Херсон – такі основні висновки глобального ранжування найбільших населених пунктів країни, представленого журналом НВ.

«Як виявило щорічне Українське муніципальне опитування, що його проводить Міжнародний республіканський інститут (МРІ), до якого долучився НВ, найвищий показник задоволеності мешканців тими послугами та комфортом, що забезпечує їм міська влада, у 2021-му отримала Вінниця. Вона перемогла не тільки столицю, а ще 24 обласних центрів та великих міст країни. За Вінницею розташувався Луцьк, чия економіка насичена грошовими переказами трудових мігрантів з Польщі. Далі йдуть Івано-Франківськ, у якому відбувається істотне зростання зарплат, а також Чернігів, що значно покращив свої показники, та Хмельницький з високою діловою активністю мешканців», - пише видання.

В рейтингу обласних центрів та найбільших міст України за якістю життя і десятком інших параметрів лідер Вінниця має 3,6 бала (загальний індекс якості 22 виміряних послуг, разом взятих, де 1 означає жахливо, 2 – погано, 3 – середньо, 4 – добре, а 5 – відмінно); а Житомир займає 15 місце (3,0 бали).

Зауважимо, що Житомир має більш ніж 3 бали за чотирма показниками: публічні парки та сквери (3,6), заклади культури (3,2), збір сміття (3,1), транспортна інфраструктура, громадський транспорт (3,1). Найгірша ситуація з паркуванням (2,2) та дорогами (2,4).

Нагадаємо, в 2019 році у рейтингу комфортності обласних центрів України Житомир був на 16 місці.

Як повідомляв Житомир.info, за Індексом конкурентоспроможності міст України 2021 серед 45 міст лідером є Хмельницький, який отримав 67,65 бала, Бердичів посідає 19 місце (56,77 бала), Житомир – 23 місце (53,03 бали), останнє місце в Одеси – 36,84 бала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рейтинг комфортність якість життя 
Матеріали по темі