Події

​На реконструкції очисних споруд у селищі Житомирської області розікрали 1 млн грн: справу скерували до суду

21 September 2021, 16:44

На реконструкції очисних споруд у селищі Житомирської області розікрали 1 млн грн: справу щодо трьох жителів Київщини і директорки комунального підприємства скерували до суду.

Про це 21 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«На Житомирщині судитимуть організовану групу, учасники якої заволоділи бюджетними коштами майже на 1 мільйон гривень при будівництві споруд для очищення стічних вод. Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що в жовтні 2019 року, мешканець м. Києва 1961 року народження, будучи директором одного з товариств, діючи з корисливих мотивів, організував злочинну групу, до складу якої залучив двох своїх знайомих, також мешканців м. Києва та Київської області директорів товариств з обмеженою відповідальністю відповідно: жінку 1988 року та чоловіка 1955 року, які виступали субпідрядниками, а також т.в.о. директора комунального підприємства одного із районів області - жінку 1982 року народження, яка будучи службовою особою, виступала від імені комунального підприємства як замовник будівельних робіт.

Зазначеною групою осіб у період з жовтня 2018 по грудень 2019 року вчинено заволодіння бюджетними коштами шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт форми КБ-2в та довідок про вартість виконаних робіт форми КБ-3в при виконані будівельних робіт, пов’язаних реконструкцією очисних споруд в одному із смт області, чим завдано збитків місцевому бюджету на загальну суму 940 тис. 224,23 грн.

«З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, накладено арешт на будинок, квартиру, автомобіль та земельну ділянку підозрюваних загальною орієнтовною вартістю 3 млн 200 тис. грн. Також Житомирською обласною прокуратурою заявлено позов до підозрюваних про відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення», - зазначили в прокуратурі.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу УСР в Житомирській області ДСР НП. Справу розглядатиме Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області. Публічне обвинувачення здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.

За даними ресурсу ProZorro, наприкінці 2017 року був проведений тендер на реконструкцію очисних споруд (перша черга) в смт Нова Борова. Замовником закупівлі виступало Новоборівське житлово-комунальне підприємство. Очікувана вартість робіт становила понад 20 млн грн. 6 грудня 2017 року був укладений договір з переможцем торгів – ТОВ «К і К» на 16 млн 150 тис. грн. На той час керівником комунального підприємства був Костянтин Калінка. Відтоді з підрядником було укладено ще три додаткові угоди, дві з яких (від 7 листопада 2018 та 30 вересня 2019) підписані новим т.в.о Новоборівського житлово-комунального підприємства – Міщенко Єлизаветою Василівною. За даними сайту Новоборівської громади Єлизавета Міщенко досі виконує обов’язки директора місцевого житлово-комунального підприємства.

ТОВ «К і К» зареєстроване 27 років тому в місті Київ. Основний вид діяльності – діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Директором та власником фірми зі статутним капіталом у 200 грн є Олександр Михайлович Клименко.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2021 житомирські податківці виявили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами: на тендерах Міноборони ділки «відмили» майже 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: очисні споруди каналізація розкрадання заволодіння привласнення Нова Борова  
Матеріали по темі